Bojan Bogdanovic vs Cedevita 13 NLB 2009-10Košarkaše Cibone  u nedjelju u sklopu 3. kola Lige za prvaka, u nedjelju (20:00) očekuje sraz s Cedevitom koja je još uvijek pod dojmom velikog europskog uspjeha. Naime, „narančasti“ su u srijedu pobijedili Estudiantes u Španjolskoj i osigurali nastup u završnici Eurokupa postigavši povijesni uspjeh kluba iz Podsuseda.

Podsjetimo, Cibona je vrlo loše počela u hrvatskom prvenstvu  te nakon dva kola ne samo da ne zna za pobjedu već je oba puta deklasirana od Borika i Zadra s -23. Stanje u klubu postalo  je alarmantno pa se vodstvo kluba odlučilo za smjenu trenera Anzulovića, kojeg je zamijenio izbornik reprezentacije Josip Vranković.

Za razliku od Cibone, Cedevita je upisala dvije startne pobjede protiv Zagreba  i Borika.

Treba reći da su se ove dvije momčadi dva puta  susrele u ovogodišnjoj NLB ligi.

Cedevita je tada drugi put u svojoj povijesti pobijedila Cibonu. Nakon lanjske pobjede u Ligi za prvaka, košarkaši iz Sutinskih vrela svladali su Vukove u 3. kolu NLB lige sa 70-68. Iako je prvo poluvrijeme slutilo na potop, jer je Cedevita na odmor otišla s pomalo nevjerojatnih 22 razlike, Cibona je u posljednjoj četvrtini uspjela dostići prednost domaćina i čak u dva navrata imala priliku barem za produžetak.

Međutim, kod 69:67 Bojan Bogdanović napravio je prekršaj u napadu i tu je bio kraj Ciboninih nadanja.

Zagrebčani su uzvratili u Draženovom domu gdje su u napetoj završnici uspjeli slaviti 73 : 71.

Cedevita je dobro pokrivena na svim pozicijama. Predvođena najboljim strancima u Hrvatskoj, Dontaye Draperom te Braceyjem Wrightom.

Nadajmo se da će novi trener uspjeti razbuditi Vukove i izvesti ih na pravi put.

Parovi 3. kola A1 Lige za prvaka

Split- Borik Puntamika, Petak  19:00 sati
Zagreb CO-Alkar Petak- 20:00 sati
Zadar  -Zabok  Petak- 20:00 sati
Cibona- Cedevita Nedjelja, 20:00 sati

Autorica: Sonja Mihajlović