Josip Vranković opet na klupi Cibone!

Josip Vranković opet na klupi Cibone!

Josip Vranković  novi je trener Cibone. Nakon odlaska Dražena Anzulovića klupska uprava nije imala puno vremena za  razmišljanje, te je morala hitno pronaći nekoga tko će pokušati prizemljiti melankolične Vukove.

Tako će Anzulovićev pomoćnik Daniel Lutz, još malo pričekati na svoj debi u ulozi glavnog trenera. Uprava kluba, užurbano je radila na dovođenju trajnog rješenja na klupu, a tajnovitost nije dugo trajala.
Aktualnom izborniku košarkaša bit će to drugi mandat pod Tornjem jer vukove je već vodio četiri mjeseca, 2007.

Vrankovićev pomoćnik najvjerojatnije će biti  Teo Čizmić.

Preuzeti Cibose u ovom trenutku vrlo je nezahvalan posao, ali izbornik nema što izgubiti. Euroliga je odavno nemoguća misija, a glavni zadatak je  prihvatit se domaćeg prvenstva i spasiti što se spasiti da. Pokušati podići samopouzdanje igrača kako bi isprali gorak okus poraza te osvjetlali obraz nekad europskog košarkaškog velikana. Osim toga, Vrankoviću će biti korisno što će pratiti stanje reprezentativaca, Bogdanovića, Radoševića i Zubčića, uoči početka priprema za Europsko prvenstvo u Litvi ovog ljeta.

Prva utakmica novog trenera, povratnika među Vukove je u nedjelju  kada u trećem kolu Lige za prvaka košarkaše Cibone očekuje sraz s Cedevitom.