HKS Logo

 

Polufinalnom utakmicom između Cedevite i Zadra u srijedu u 17:30h počinje završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Cibona i Zadar na njemu će se boriti za svoj sedmi naslov pobjednika hrvatskog kupa, dok će Zagreb CO nastojati obraniti naslov osvojen prošle godine, što bi mu bio treći trijumf u ovom natjecanju. Košarkaški klub Split, koji ovom prilikom ne sudjeluje na završnom turniru, ima pet naslova pobjednika. Četvrta momčad sudionica, zagrebačka Cedevita, trenutno kotira najbolje od svih hrvatskih klubova i ovaj turnir bit će joj prilika za prvi klupski naslov u povijesti.

 

Nakon nekoliko godina ponovno je uvedena praksa da se uspjeh na završnom turniru Krešinog kupa boduje u utrci za Euroligu. Pobjednik će dobiti pet bodova, finalist tri, a polufinalisti po jedan.

 

“I prije sam govorio koliko je velika stvar što se ovo natjecanje zove po Kreši Ćosiću, koji nije bio samo jedan od najboljih košarkaša Hrvatske i Europe u povijesti, nego i veliki čovjek. Ponašajmo se svi u duhu Kreše Ćosića i neka ovaj tjedan bude festival košarke”, izjavio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

 

Sve utakmice turnira izravno će prenositi televizija Sportklub, koja ove sezone prenosi sva natjecanja pod okriljem HKS-a, dok će se prijenos uživo s njihovog signala moći gledati i na stranicama portala Kosarka.