HKS Logo

 

Ekipa Zadra već je u Zagrebu, ali ni sama ne zna s kakvim je ambicijama došla na turnir na kojem se odlučuje o trofeju koji su Zadrani već šest puta osvajali.

“Što reći, vi znate u kakvim smo mi problemima. Sutra ćemo najvjerojatnije zaigrati u jednom kombiniranom sastavu, samo pet igrača prve momčadi ima pravo nastupa. Imamo taj problem zvani Boisa koji nastojimo riješiti, baš sam se čuo s klupskim direktorom financija Belićem koji mi je rekao da nije to još gotova priča. Nadam se da ćemo do sutra uspjeti postići dogovor”, rekao je Branko Skroče, odnedavno športski direktor Košarkaškog kluba Zadar.

 

U srijedu će u prvom polufinalu Zadrani igrati sa zagrebačkom Cedevitom (17:30h), čiji trener Aleksandar Petrović žali što na raspolaganju neće imati Andriju Žižića, koji bi pak poslije kupa trebao pristupiti Cedeviti.

“Kup nosi bodove za Euroligu i to je najvažnije u cijeloj priči, to je nedostajalo zadnjih godina da ovo natjecanje bude atraktivnije. Tko ga osvoji, maksimalno rasterećen ulazi u nastavak sezone, a drugima ostaje psihološko opterećenje. S obzirom na to kako stoje stvari u NLB ligi i ostalim natjecanjima koja se još igraju, moguće je da upravo bodovi osvojeni u Krešinom kupu budu presudni”, smatra Aco, koji je čestitao svom polufinalnom protivniku na nedavnoj uvjerljivoj pobjedi nad Igokeom u sklopu NLB lige.

 

“Vidjelo se koliko jedan igrač u kolektivnom športu može promijeniti sliku momčadi”, rekao je Petrović misleći na zadarskog pridošlicu Devana Downeyja, koji protiv Cedevite neće imati pravo nastupa (kao ni većina prvog sastava) ako se njegov klub ne uspije dogovoriti s Vladimerom Boisom oko načina isplate duga.