gira

“Na sve strane smo u kontaktima, ali već smo dobili dvije odbijenice od igrača koji su bili naši prvi izbori. Radi se o igračima koji su pod ugovorima s drugim klubovima i mi nismo mogli financijski parirati njihovim sadašnjim plaćama”, izjavio je Dražen Anzulović ovoga tjedna odgovarajući na novinarska pitanja o eventualnim novim pojačanjima za Košarkaški klub Cibona.

 

Situacija s traženjem pojačanja nije dobra i za sada se ne popravlja, iskreno je priznao novi Cibonin trener. “Znamo samo to da onu kvalitetu i potencijal koji bi nam trebao još nemamo ni na vidiku. U ovom trenu imamo neka imena koja ćemo probati provjeriti, to su igrači koji nisu bili u Europi, a za koje smo dobili preporuke da su euroligaški potencijal. Radimo na tome neprekidno i sportski direktor i ja, ali u ovom trenutku nismo blizu nijednog igrača”, govorio je Anzulović.

 

Trener je upitan i što misli zašto Cibona još uvijek nije uspjela realizirati zadovoljavajuće pojačanje. Je li to zbog činjenice da klub više ne igra Euroligu, najprimamljivije natjecanje za svakog pojedinca? “Iskustvo mi govori da je prvi razlog u ovom trenutku taj što nismo mogli financijski parirati njihovim ugovorima, a igrači, pogotovo američki, jako su osjetljivi na te dolarske iznose, kao što znate. Mislim da bi kroz regionalnu i hrvatsku ligu svaki od njih imao mogućnost pokazati kvalitetu i potencijal i samim time izboriti se za bolji ugovor dogodine.”

 

Zula je isto tako potvrdio da se pojačanja primarno traže za ovu sezonu, ne na duži rok. “S obzirom na neprovjerenost kvalitete tih igrača koji su nam na raspolaganju, prvo idemo s dogovorima do kraja sezone da vidimo njihovu reakciju i stvarni potencijal. Možete znati neke stvari o igračima ili vam ih mogu reći njihovi menadžeri, ali ja volim sam provjeriti sve što mogu pa onda donositi zaključke i odluke.”

 

Ukoliko od pojačanja ipak ništa ne bude, može li se i ovakva Cibona ravnopravno potući za trofeje na kraju sezone? “Objektivno mislim da nam trebaju pojačanja. Isto tako mislim da je potencijal ove ekipe velik. Radimo dobro, ali mislim da nam je igračka širina premalena za sve ono što nas čeka do kraja sezone.”

 

Dobra vijest je da je u utorak navečer Marin Rozić podvrgnut još jednom liječničkom pregledu, na kojem je dobio dopuštenje da se priključi treninzima ekipe. Osim toga, u srijedu je Cibona službeno poslala ponudu jednom tamnoputom američkom beku koji je već igrao u Europi, no još čeka povratnu informaciju. U javnosti su se u međuvremenu pojavile glasine da će Cibonu pojačati njen bivši igrač Andrija Žižić, no Zula je nakon Hemofarma to zasad opovrgnuo: “Ja nisam pričao s njim niti mi ga je itko iz kluba spomenuo. Znam samo da je povrijeđen, ima problema sa skočnim zglobom.”

 

“Igrači kao Zubčić su najvrjedniji”

 

Otkako je stigao Gordan Giriček i već u prvoj utakmici pokazao da će unatoč dugom neigranju predstavljati važnu kariku u igri Cibone, postavlja se pitanje sudbine i minutaže Tomislava Zubčića, koji je najbolje partije ove sezone pružao na poziciji tri. Girinim ulaskom u rotaciju on bi mogao biti istisnut na četvorku.

“Zubčića vidim i na poziciji tri i na poziciji četiri. Mislim da su takvi polivalentni igrači najvrjedniji u košarci i sav njegov potencijal pokušat ću razvijati u tom smjeru, a forsirat ću ga u onoj ulozi koja u danom trenutku najviše bude trebala ekipi”, kaže Anzulović.