Pred košarkašima Cibone je novi dvoboj regionalne košarkaške NLB lige. Ovog vikenda igraju se utakmice 15. kola, a Cibosi u nedjelju (17h) gostuju u Hercegovini kod Širokog.

 

Novi stari trener Dražen Anzulović imao je neuspješan početak svog drugog mandata na klupi Cibone. Nažalost nije uspio probuditi pospane Vukove, koji su ostali bez snage već nakon početnih deset minuta utakmice s Hemofarmom te na kraju izgubili 74:84.

 

U prvom ovosezonskom srazu sa Širokim Cibona je kod kuće uspjela osvojiti bodove, slavila je s 83:72. Bila je to ujedno premijerna Cibonina pobjeda sezone, ali nije izborena na posve lagan način. Naime, još su u trećoj četvrtini gosti vodili, da bi Cibona rezultatski odmak napravila tek u posljednjoj dionici i tako došla do prvog slavlja u novoj sezoni. Tada je sjajnu utakmicu odigrao Bojan Bogdanović i potvrdio da je apsolutni lider današnje Cibone. Protiv Širokog je ubacio 24 poena uz pet asistencija i četiri skoka.

 

Na drugoj strani je najbolji bio Vedran Morović, nekadašnji igrač Cibone. Ubacio je Morović 21 poen, dok je Šime Špralja dodao 14 uz šest skokova. Danas je situacija potpuno drugačija. U momčadi Cibone više nema Amerikanca Marcusa Johnsona, Marija Delaša te Drage Pašalića, a došli su Ante Krapić te Gordan Giriček.

 

Momčad Širokog vrlo je ujednačena, nema izrazitog vođu već joj se igra temelji na momčadskom duhu. Možda ipak treba spomenuti konstantno dobru igru Šime Špralje.

 

Parovi 15. kola NLB lige:

Nymburk – Radnički (subota, 18:30h)

Zagreb – Igokea (subota, 19:00h)

Olimpija – Zadar (subota, 18:00h)

Cedevita – Krka (subota ,17:00h)

Široki – Cibona (nedjelja, 17:00h)

Crvena zvezda – Budućnost (ponedjeljak, 20:15h)

Hemofarm – Partizan (ponedjeljak, 18:00h)

 

Autorica: Sonja Mihajlović