bojan_bogdanovic_vs_Olimpija_84-81

U subotu navečer (19h) Cibona igra utakmicu u Ljubljani kod ove sezone fantastične Union Olimpije.

„Izgledaju dobro, igrali su odlično drugo poluvrijeme protiv Krke, ekipa im je pokazala jedan mentalni, fizički i igrački karakter jer treba dobiti utakmicu nakon -19 i to prije zadnje minute”, kaže Dražen Anzulović, trener Cibone.

„Ovih 7-8 igrača koji nose Olimpiju su igrači s europskim rejtingom, uz Partizan najjača ekipa lige. No znamo da nije Olimpija jedan igrač, primjerice to drugo poluvrijeme protiv Krke su odigrali sa šest igrača. Ja znam kvalitetu Marquea Perryja, on je bio moj igrač i znam da može preko trideset. Kad imaš takvog sedmog igrača, to dovoljno govori o snazi tog kolektiva.”

 

Jedno od najaktualnijih pitanja u prvom sastavu Cibone je ono Bojana Bogdanovića, koji je u petak podvrgnut dodatnim liječničkim pregledima kako bi se utvrdilo koliko mu odmora treba te koliko će moći doprinositi ekipi u idućim tjednima. Trener Anzulović tvrdi da nije opcija da Bojan igra utakmice, a preskače treninge.

“I dosad je praktički igrao bez treninga, osim na dan prije utakmice, pa mu to baš i nije previše pomoglo. Puno će toga ovisiti o terapiji udarnim valom koju je započeo, nadamo se da će to imati jedan jaki učinak poboljšanja na njegovo stanje. Inače, kod takvih upala nema garancija što se tiče oporavka, ovisi od čovjeka do čovjeka. Nitko ne može garantirati ni da će mu biti bolje nakon četiri tjedna odmora, ali isto tako nitko ne može reći da mu ne može biti bolje nakon samo desetak dana. S obzirom na to u kakvoj smo situaciji, nema najboljeg vremena za odmarati Bojana.”

 

Probleme s ozljedama zbog kojih su dugo izbivali s parketa imaju i Jure Lalić te Marin Rozić. Marinov problem je lakši jer se radi vjerojatno o nekoj upali uzrokovanoj novim naporima koje prolazi otkako je u punom treningu, dok je Lalićevo koljeno i dalje bolno. “Tonus mišića oko tog koljena vidljivo je slabiji u odnosu na drugu nogu. Normalno je to s obzirom na 3-4 mjeseca pauze i da je s dva treninga ušao u ekipu u kojoj je falilo igrača na njegovoj poziciji, a on nije igrač koji može bez jakog rada i fizičke pripreme egzistirati na parketu.”

 

Sve bliže je kup-ogled sa Zabokom koji Cibonu čeka 19. siječnja u Bedekovčini. Cibona dotad mora platiti igrače iz prošle sezone (Bagarića, Vukušića, Trohu) koji su zatražili zaštitu ugovora od HKS-a, inače neće moći nastupiti sa svim igračima potpisanim od prošloga ljeta.

„Uopće nisam razmišljao još o toj utakmici, znam da je potpuno neizvjesno s kim ćemo igrati. To je takva faza, ja na to ne mogu utjecati, klub je u nekakvom preustroju, ljudi koji ga vode vjerojatno će donijeti najbolju odluku koju mogu u ovom trenutku. Znam da su Zadranima prolongirali plaćanje do Final Foura, vjerojatno će to i nas zadesiti.”