Terrell Everett

 

Dražen Anzulović objasnio je kako se Terrell Everett ekipi priključio tek prije treninga u četvrtak poslijepodne. U uvodnom treningu pokušavao je objasniti Amerikancu sustav Cibonine igre i ono što će se od njega očekivati, dok je trening u petak ujutro bio nedovoljno intenzivan da bi Zula dobio pravu sliku fizičkog potencijala svog najnovijeg igrača. “Ono što kao prvi dojam mogu podijeliti s vama jest da me podsjeća dosta na Reggieja Freemana, koji je igrao ovdje prije nekoliko godina. Imaju sličan stil igre, znaju dodati loptu, imaju odličnu pas-igru, što će puno značiti ovoj momčadi s obzirom da imamo puno problema s time”, rekao je Anzulović na predstavljanju novog igrača u petak poslijepodne.

 

Riječ je zatim dobio sam Everett, koji je u prvom obraćanju rekao kako je “ostavio noge u avionu”, ali kako vjeruje da će ih do idućega tjedna “povratiti”. Tijekom zadnjih nekoliko godina promijenio je niz europskih klubova, a zadnje je bio u grčkom Iraklisu, odakle je otišao 20. prosinca u Ameriku. “Uvijek je teško usred sezone doći u novi klub, gdje je momčad već uhodana, ali nastojat ću izvući maksimum iz ove situacije. Radit ću tako da dam najbolje od sebe i tražim što je god najbolje za momčad.”

 

O Ciboni nije znao praktički ništa prije dolaska u Zagreb. “Tek sam u zadnje vrijeme tražio informacije po Internetu pa sam vidio da tu ima dosta tradicije i bogate povijesti. Mislio sam da će mi dolazak u ovaj klub biti dobra prilika da se iskažem. Nisam upoznat ni s Jadranskom ligom nešto posebno, ali siguran sam da će mi donijeti veliko novo iskustvo.”

 

Kako bi sam sebe ukratko opisao? “Sa mnom u igri lopta se više kreće, a volim i probijati obrane. Moji suigrači na račun toga se nađu u puno izglednih situacija za koš, a ja smatram da ako se prilika otvori za suigrače, otvorit će se i za mene.”

 

Novi Cibonin Amerikanac više je nego iskren kad odgovara na pitanje zašto je izabrao Cibonu kao svoje novo odredište. “Nisam imao posao, to je prvo. Znam igrati košarku i ne želim ništa drugo raditi, a ako to znači ići bilo gdje, ne zanima me, samo ako je zbog igranja košarke.”

 

Everett je svojedobno bio jedan od kandidata za NBA draft, ali nije izabran. Je li ga taj neuspjeh pogodio? “Nisam bio razočaran. Napravio sam neke greške u karijeri i vjerojatno zbog toga nisam izabran, ali nisam se time puno opterećivao, nastavio sam sa svojim životom. Zbog grešaka ne žalim jer svatko griješi, to je život. Sve i da su me draftirali, nema garancije da bih i zaigrao u NBA, tako da za time ne žalim.”

 

Izlazno pismo za Everetta stiglo je tijekom petka i on je uredno registriran, tako da će imati pravo nastupa kod Union Olimpije u subotu. Trener Anzulović odlučit će koliko će ga koristiti ovisno o situaciji na parketu i raspoloženosti ostalih igrača.