marin_rozic_nlb-20olimpija

Na fantastičnu pobjedu protiv Cedevite od srijede u subotu je Cibona nadovezala gostujuću pobjedu kod lidera lige, što se s obzirom na ovosezonske uspjehe Union Olimpije te donedavno stanje Ciboninih igrača i kluba kao takvog, u nekim medijima s pravom karakterizira kao prava senzacija. Dugo se nije dogodilo da tek u siječnju Cibona prvi put u sezoni ostvari niz od tri uzastopne pobjede.

Za pobjedu u slovenskom glavnom gradu moralo se potruditi još i više nego u gradskom derbiju protiv Cedevite. Trener Anzulović ponovno je krenuo s najjačim oružjima na klupi, što je dalo ploda jer je Cibona vodila sve do polovice druge četvrtine. Domaćin se tada budi i prelazi u vodstvo koje traje do početka treće, do čijeg kraja su Cibosi ponovno dominirali, ali ne toliko da bi prešli u dvoznamenkastu prednost.

Crna rupa početkom odlučujućeg razdoblja igre skoro je koštala Cibonu pobjede. U zadnji čas pojavio se Vrbanc – nakon Olimpijinog vodstva 68:63 Vrba stavlja dvije trice, drugu za povratak Cibone u vodstvo (73:71). Tada odgovornost u napadu naših preuzima Giriček i održava Cibonino vodstvo, panika u redovima Slovenaca raste prema kraju susreta i njihovi zadnji pokušaji razbijaju se o tvrdi bedem naše obrane. Nizom zabijenih slobodnih bacanja Cibosi definitivno potvrđuju veliki uspjeh.

Leon Radošević maestralno je predvodio pobjedničku momčad ubilježivši 24 koša uz devet skokova i sedam iznuđenih prekršaja. Goran Vrbanc 33 minute u igri je iskoristio za 15 koševa, dok je standardno dobri Tomislav Zubčić zabio 11 i uhvatio pet skokova. Kod domaćina najbolji Kenny Gregory s 19 koševa, Goran Jagodnik je zabio 17, naš Damir Markota 12 uz šest skokova, dok je Vlado Ilievski zabio deset uz pet asistencija.

Za naše nije igrao Bojan Bogdanović, a Terrell Everett nije se iskazao u debiju, što ne čudi s obzirom da je pred ovu utakmicu odradio tri treninga s ekipom. Ovim bodovima kojima se malo tko nadao Cibona je potvrdila povratak u red najozbiljnijih konkurenata za nastup na Final Fouru NLB lige. U narednih devet kola morat će nadoknaditi dvije pobjede zaostatka za trenutno vodećim kvartetom: Olimpijom, Partizanom, Budućnošću i Zagrebom.