Bojan Bogdanovic vs Cedevita 13 NLB 2009-10

Košarkaši Cibone jakim tempom nastavljaju put u regionalnoj ligi. Nakon što su u nedjelju u sklopu 15. kola NLB lige na krilima Gordana Giričeka s(p)retno (81:82) svladali Široki u gostima, Vukovi će u 16. kolu pokušati uzvratiti Cedeviti za minimalan poraz u Sutinskim vrelima. Cedevita je u trećem kolu teškom mukom uspjela svladati Cibonu iako je imala +22 na poluvremenu i +16 nakon 30 minuta igre. Cibona može žaliti za propuštenom prilikom, a minimalan poraz (70:68) u uzbudljivoj utakmici u Sutinskim vrelima mora joj biti dodatni poticaj u nastavku sezone.

Najjače karike i nositelji Cedevitine igre su Amerikanci (Edwards, Draper) koji mogu pojedinačnim rolama odlučiti utakmicu. Tu su i dojučerašnji igrači Cibone Vukušić i Troha, kao i odlični Rudež. No Cedevita ima i nekoliko opasnih džokera s klupe (Kovačević, Krstić, T. Petrović) kojih se treba čuvati. U njenom sastavu ponovno neće biti kapetana i bivšeg Cibosa Marina Baždarića, koji je obnovio ozljedu koljena, a kao njegova zamjena doveden je Bracey Wright, 26-godišnji 191 cm visoki američki bek šuter koji može igrati i na poziciji jedinice. Wrightov debi bit će još jedna činjenica zbog koje će se s posebnim interesom promatrati ovaj susret u Draženovom domu.

Gradski derbi je na rasporedu u srijedu (20:15h) u Draženovom domu. U sastavu Cibone zasad nema većih problema pa je za očekivati da će derbi ponovno opravdati očekivanja.

Autorica: Sonja Mihajlović