Nakon pobjede 81:82 protiv Širokog TT kabela, prve Cibonine gostujuće pobjede u sezoni, Cibosi nemaju previše vremena za odmor jer već u srijedu čeka ju još važniji i teži suparnik – Cedevita. S obzirom da je Cedevita u prošlom kolu izgubila na svom parketu od vodeće Krke, Cibona se u predstojećem ogledu ima priliku približiti najbogatijem hrvatskom klubu na samo jednu pobjedu zaostatka, što bi bio značajan pomak prema naprijed nakon razočaravajuće prve polovice sezone.

 

No to će biti sve samo ne lagan zadatak jer Cedevita obiluje odličnim, k tome američkim igračima, a protiv Cibone bi debitirati trebao najnoviji među njima – poznati šuter Bracey Wright. Dosad je igra kluba iz Podsuseda ovisila o njegovom izuzetno brzom razigravaču Dontayeu Draperu.

“Jedan od naših najvažnijih ciljeva u toj utakmici je Draper, ali ne smijemo ispustiti iz vida širinu te ekipe, od Edwardsa, Rudeža, Vukušića pa sve do dvanaestog igrača. Postavit ćemo se kao prvo s respektom, a kao drugo s onim što mi želimo ostvariti na parketu. Tako smo se postavili u Širokom i to nam je donijelo jednu dominaciju većim dijelom utakmice. Pokušat ćemo vlastitim snagama dovesti vodu na svoj mlin ne obazirući se previše na njihove kvalitete.”

 

Jedan od najzaslužnijih za važnu pobjedu u Širokom bio je povratnik Gordan Giriček, koji je već više od dva tjedna s ekipom. “Normalno da je s vremenom izgubio svježinu i ušao u fazu umora, međutim to njegovo čitanje igre i iskustvo nam je bilo od velike koristi u Širokom, a bit će i dalje. Često razgovaram s njim o fizičkoj spremi, eksplozivnosti i svemu onome što je njega krasilo prije, a on radi sve da to što prije približimo razinama koje su potrebne danas u košarci.”

 

Ante Krapić, još jedan od božićnih poklona pod bor Cibone, prema treneru Anzuloviću u Hercegovini je odigrao ne solidnu, nego odličnu utakmicu. “Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan tim dečkom, on nam je sigurno jedan od važnijih u rotaciji. Takav nas je broj da Ante sa svojom željom, voljom, htijenjem i kvalitetom koju ima može dati veliki doprinos ekipi. I mali Vragović je isto tako u 32 minute na parketu odradio veliki posao u Širokom.”

 

Anzulović odbija staviti preveliku težinu na ovaj ogled jer otkako je došao govori da je njemu i njegovim igračima svaka utakmica bitna. “Rekao sam igračima da nema bježanja od odgovornosti. U profesionalnom športu svaka je utakmica ključna, sutra će biti kasno za sve ono što ne napraviš danas. Mogu reći da se igrači apsolutno kvalitetno ponašaju na treningu, izvršavaju sve svoje obveze, imaju odgovornost prema svemu što zajedno radimo.”

 

Zula je na kraju zamolio medije da prenesu njegovu zahvalu navijačima za podršku protiv Hemofarma. “Nismo igrali dobro veći dio utakmice, no dečki su borbenošću i zalaganjem postigli to da nisu čuli zvižduke na kraju. Želim da sutra navijači ponovno dođu u što većem broju, da nam daju još jedan motiv, a ja sam siguran da ćemo ostaviti sve što imamo na parketu, kao i protiv Hemofarma i Širokog.”