U zadnji čas stigla je dugo iščekivana pobjeda Cibone u gostima. Baš kad su Cibosi ušli u fazu da si ne smiju više dopustiti nijedan poraz, došli su na Široki Brijeg i u teškoj utakmici bez prvog razigravača Roka Stipčevića uspjeli pobijediti 81:82. Zbog domaćeg poraza Cedevite od Krke u subotu, Cibonina pobjeda u Hercegovini još više dobiva na značaju.

 

A sve je moglo i drugačije završiti. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Cibosi su ovladali trećom četvrtinom i otišli na ugodnu prednost koju su uspijevali zadržati sve do zadnje tri minute. Širokobriježani tada rade seriju kojom smanjuju na samo jedan razlike i imaju priliku povesti u zadnjoj minuti. No ne uspijevaju u tome, kao ni u pokušaju da sa zvukom sirene zabiju koš za pobjedu.

 

Gordan Giriček zabio je 16 koševa za pobjednike, Bojan Bogdanović 15, kao i Leon Radošević (uz šest skokova). Karlo Vragović je na poziciji prvog razigravača odigrao 32 minute i ubilježio osam koševa, dva skoka, četiri asistencije i osvojenu loptu (valorizacija 11). Kod domaćina najbolji je bio bivši Cibos Ivan Grgat (16 koševa).

 

Izdvajamo povratak Marina Rozića, koji je u svojoj Hercegovini zabilježio prvi nastup u dresu Cibone nakon točno 365 dana i ozljede Ahilove tetive.

 

Ova pobjeda, prva Cibonina gostujuća u ovoj sezoni, nedvojbeno je vrlo važna u kontekstu borbe za vrh NLB lige i bodove za Euroligu. No u srijedu Ciboni predstoji ispit na kojem će morati potvrditi ovu pobjedu. Ne uspije li pobijediti Cedevitu na svome parketu, Ciboni ova pobjeda na Širokom Brijegu neće puno značiti. Zato u srijedu dođite u Draženov dom te protiv Cedevite od 20:15h bodrite hrvatskog prvaka.

GordanGiricek

 

Rezultati 15. kola NLB lige:

Nymburk – Radnički 97:94 p.

Zagreb – Igokea 85:77

Olimpija – Zadar 78:53

Cedevita – Krka 74:80

Široki – Cibona 81:82

Hemofarm – Partizan (ponedjeljak, 18:00h)

Crvena zvezda – Budućnost (ponedjeljak, 20:15h)