107617386RV018_KK_CIBONA_ZAU susretu s Partizanom Cibona će biti jača za Giričeka, Krapića, ali i oporavljenog Leona Radoševića, kojemu je pauza zbog ozljede mogla i dobro doći da se odmori. Dobra je to podloga za umjereni optimizam treneru Raduloviću pred sudar s uglednim protivnikom.

“Partizan je veliki Cibonin rival u zadnjih pedesetak godina. U svježem sjećanju nam je završnica NLB lige u Areni, međutim ova utakmica je za nas vrlo specifična. Jedna od onih koje mogu biti prekretnica i u kojoj smo mi maksimalno napaljeni na pobjedu. Iza nje dolazi period kad možemo trenirati bez putovanja i utakmica, a izostanak dobrih treninga bio je najveći problem u našoj igri u posljednje vrijeme. Partizan nema dobar rezultat u NLB ligi, kao ni mi, ali dobra je to momčad, talentirana, s tri izvrsna stranca. Protiv njih čeka nas jedan težak posao, ali spremni smo odigrati na pravi način i pobijediti. U publiku ne sumnjam jer nam je u ovom periodu bila velika podrška, imala je puno razumijevanja za ovu mladu momčad. Očekujem da i protiv Partizana bude naš šesti igrač.”

Na tapeti još ostaje pitanje novog razigravača koji bi uskoro trebao pojačati redove Cibone, ali za to treba još malo vremena, kaže trener. “Nešto što pet mjeseci nismo mogli napraviti teško je sad u pet dana dovršiti. Meni osobno pomaže Neven Spahija, s njim sam u kontaktu i provjeravamo neke igrače. Ja bih volio mladog Amerikanca koji još nije igrao u Europi. Takvi donose energiju, nisu se navikli na europski način života, volio bih takvog igrača dovesti u Cibonu.”