bogdanovic-partizanRijetke su ekipe s takvom uvjerljivošću slavile u Draženovu domu kao Partizan u utorak, ali ne samo ove sezone, već i tijekom prethodnih nekoliko godina. Teško je nešto suvislo napisati o utakmici u kojoj je Cibona bila krajnje nemoćna, toliko da je najvećim dijelom bilo mučno gledati ovaj dvoboj.

Prvo poluvrijeme bilo je posebno traumatično. Cibosima je trebalo punih šest minuta da zabiju prvi koš na utakmici, gostujući igrači doslovce su ih gušili u obrani. Kao da to nije bilo dovoljno, Partizan je bio raspoložen i u napadu. Nizom trica u drugoj četvrtini (prednjačio Gist) izgradio je prednost veću i od dvadeset koševa.

Gostujući centri napunili su prekršajima naše visoke igrače (Radošević i Lalić po tri već do poluvremena), zbog čega je veliku minutažu u debiju dobio Ante Krapić i solidno ju iskoristio. Gordan Giriček vukao je na iskustvo kad je ušao, ali se vidjelo da fizički nije na visokoj razini na kojoj inače igra i po kojoj je poznat.

Naši kao da su probuđeni ušli u drugo poluvrijeme, koš-faul Leona Radoševića zapalio je publiku, ali gosti uzvraćaju tricom Gista i nesmanjenom agresivnošću u obrani, s kojom se Cibosi ponovno nisu znali nositi. Barem su se popravili u obrani i smanjili broj izgubljenih lopti, ali su napadački ostali inferiorni, zbog čega nikako nisu mogli spustiti zaostatak na manje od 15 koševa.

Jedini je Gira od naših uspijevao na trenutke parirati gostima, koji su zadržali istu agresivnost u obrani gotovo cijelim tijekom susreta. Dupkom pune tribine Draženova doma nisu navijale u zadnjoj četvrtini, koja je bila samo formalnost, a prvi su gledatelji počeli napuštati dvoranu tri minute prije kraja susreta. Većina je ipak ostala do kraja podržati Cibose, iza kojih je niz teških utakmica, koji trebaju još pojačanja i kojoj su dvojica igrača tek debitirala na ovom susretu protiv vrlo iskusnog protivnika. Nema sumnje da u novoj godini možemo očekivati jedno ljepše lice hrvatskog prvaka.

Cibona – Partizan 55:85 (8:16, 19:30, 18:20, 10:19)

Košarkaški centar Dražena Petrovića. Gledatelja: 5000

Suci: Šutulović, Rutešić (CG), Kolar (SLO)

Cibona: Giriček 13, Stipčević 3, Bogdanović 8, Brnas, Lalić 2, Zubčić 13, Krstanović, Vragović 2, Smajlagić, Vrbanc 5, Radošević 5, Krapić 4.

Partizan: Jerrells 13, Kecman 5, Klobučar 9, Jaramaz 2, Lučić 5, Milosavljević, Katić 8, Jawai 16, Božić, Gist 24, Vesely 3, Đekić.