107510556HB013_CHOLET_BASKEFrancuski prvak Cholet igra svoju tek drugu euroligašku sezonu u klupskoj povijesti, a već je na rubu povijesnog uspjeha – plasmana u Top 16. Nakon pobjede nad Cibonom 81:65, Cholet je na omjeru 4-5 prije zadnjeg, desetog kola Eurolige.

Jedini koji može ugroziti njegov plasman litavski je prvak Lietuvos rytas iz Vilniusa, koji u četvrtak navečer igra doma protiv slavne Barcelone svoju utakmicu devetog kola. Nužno mu je potrebna pobjeda u tom susretu kako bi se ostavio u igri. Ako Barcelona večeras slavi u Vilniusu, Francuzi mogu odmah početi slaviti.

Ako pak Rytas sruši europskog prvaka, u zadnjem kolu imperativ mu je pobjeda u Draženovom domu. Kad bi Litavci i to ostvarili, išli bi dalje pod uvjetom da Cholet u zadnjem kolu ne slavi u Istanbulu kod Fenerbahčea. Onda bi Rytas i Cholet imali isti omjer 4-6 nakon deset kola i dalje bi išla ekipa iz Vilniusa zbog boljeg međusobnog omjera. No takav bi rasplet zaista graničio s čudom i zato polako možemo čestitati Choletu što je u troboju s Cibonom i Rytasom izborio četvrto i posljednje mjesto iz skupine C u Topu 16.