107510556HB002_Cholet_BaskeS još jednog euroligaškog gostovanja Cibona se u Zagreb vraća poražena. Kod francuskog prvaka Choleta bilo je 81:65, apsolutno zasluženo. Naše košarkaše koštali su gubitak energije u drugom poluvremenu te izlazak obojice centara, Radoševića i Lalića, s pet osobnih pogrešaka.

U otvaranju utakmice domaćin nas je uništavao preko odličnog krilnog centra Antywanea Robinsona (13 koševa u prvih deset minuta), ali Cibosi u drugoj četvrtini donekle uspijevaju nadoknaditi zaostatak, uglavnom koševima s crte slobodnih bacanja. Na ruku nam je išao sudački kriterij koji je u tim trenutcima kažnjavao zaista svaki kontakt pa smo na poluvremenu zaostajali za samo pet koševa (38:33). Vrijedi zabilježiti da je u petorci po prvi put ove sezone započeo oporavljenik Jure Lalić.

I dok smo se pribojavali pada u trećoj četvrtini uzrokovanog smanjenom rotacijom i velikom potrošnjom igrača, dogodilo se suprotno. Dobrim rolama Tomislava Zubčića i Bojana Bogdanovića, koji je iznudio čitav niz faulova na niskom postu, uspijevamo izjednačiti na 50:50, no u zadnje dvije i pol minute trećeg razdoblja igre dopuštamo Francuzima opet nekoliko napadačkih skokova i laganih koševa.

U otvaranju četvrte opet prijetimo, tricom Roka Stipčevića dolazimo na 61:57, ali tu je već počelo izgledati da su Cibosi preumorni da bi izdržali u jednakom ritmu do kraja protiv kvalitetnog domaćina. Cholet radi veliku seriju u sklopu koje Leon Radošević biva isključen zbog tehničkih pogrešaka, petu osobnu dobiva i Lalić, a kad uzmemo u obzir da je omjer skokova do kraja utakmice narastao na 42:30 za domaćine, boljem od časnog poraza nismo se ni mogli nadati.

Cholet Basket – Cibona 81:65 (22:15, 16:18, 21:19, 22:13)

Cholet: Causeur, Robinson 15, Vebobe 10, Houmounou, Mejia 16, Marquis 11, Leonard 7, Duport, Falker 7, Avdalović 8, Nelson 7, Diarra.

Cibona: Stipčević 13 (šest skokova), Bogdanović 16 (četiri skoka, četiri asistencije), Brnas, Smajlagić, Lalić 11 (pet skokova), Zubčić 12 (pet skokova), Krstanović, Vragović, Filipović, Vrbanc 8, Radošević 5 (osam skokova, dvije osvojene lopte).