104578000RV016_Cibona_ZagreKošarkaši Cibone u sedmom kolu Eurolige gostuju u Turskoj kod Fenerbahčea, protiv kojeg su na domaćem parketu u sklopu drugoga kola pružili svoju dosad najbolju partiju u elitnom europskom košarkaškom natjecanju.

Iako Cibosi još nisu osjetili slast pobjede u Euroligi i imaju samo teoretske šanse za prolazak skupine, rezultat protiv Fenera važan je za ponovno stjecanje samopouzdanja.

U prvom ovosezonskom srazu ovih dviju momčadi Cibona je odigrala jako dobro u Draženovu domu. Angažman je bio i bolji od toga – izvrstan, Cibosi su namučili objektivno kvalitetnijeg protivnika, a izostala je samo nagrada za taj trud. Kad je već izostala pobjeda, pljesak koji su košarkaši hrvatskog prvaka dobili nakon susreta također je solidna nagrada.

Podsjetimo se, ta je utakmica odlučena u posljednjoj minuti nakon što je Rok Stipčević 55 sekundi prije kraja položio za smanjenje na 69:68.  Gosti su ipak imali više džokera. Prvo je Tarence Kinsey  u prodoru izborio dva slobodna bacanja i ubacio oba, a nakon što je Zubčiću lopta pobjegla u aut, Onan je zabio jedno od dva slobodna i povisio na 72:68 za goste.

Stipčeviću zatim ne ulazi pokušaj za tri pa nakon brzog prekršaja Cibone Türkcan postavlja konačnih pet razlike pogodivši jedno od dva slobodna bacanja. Pamtimo i poništeno zakucavanje Leona Radoševića te još neke sudačke odluke u korist gostiju iz Turske u odlučujućim trenutcima, no i s time su Cibosi bili u igri i imali šansu dobiti. Možda je susret koji se igra u četvrtak 19:15h prava prilika za uzvrat i obnavljanje sretnih uspomena iz Istanbula, gdje je Cibona posljednjih godina više puta pobjeđivala Efes Pilsen i Fenerbahče.