Zubčić protiv Olimpije

Zubčić protiv Olimpije

Iako je Cibona ove godine bitno mlađa i manje iskusna od momčadi Zagreba, aktualni hrvatski prvak i večeras traži pobjedu. Utakmica je na rasporedu u 17:00 sati a domaćin je KK Zagreb u Dvorani Dražena Petrovića.

Što se tiče ekipe, trener Zdravko Radulović ima na raspolaganju ima sve igrače:”Jesmo malo umorni od četvrtka i Eurolige, ali ova je momčad mlada, poletna i jedva čekamo nedjelju i utakmicu sa Zagrebom. U mojem sastavu problema nema. Poraz u Euroligi nije nas jako uzdrmao, mene veseli činjenica da smo uspjeli s višestruko skupljim i iskusnijim igračima turskog sastava, utakmicu odvesti u neizvjesnu završnicu. Večerašnja utakmica je pravi derbi, takvim se najavljuje, a po snazi suparnika on tako i djeluje. Prije početka NLB lige mnogi su govorili kako je Zagreb, koji se silno ojačao, jedan od favorita za sam vrh ove lige. E, pa na nama je sada dokazati je li baš tako ili se ipak tu treba računati i na nas, na Cibonu. Respektiramo Zagreb koji ima odličnu momčad, ali i mi imamo samopouzdanja i izgaramo u želji tu našu kvalitetu pokazati već u nedjeljnom zagrebačkom derbiju.”

Mladom Zubčićuje neobično da Cibona ide na gostovanje u “svoju” dvoranu:”Sigurno će biti neobično, oni dolaze k nama, a mi smo gosti. Ali to je naša dvorana i naši koševi, sigurno je to naša prednost.” te je dodao:”Svi nas podcjenjuju, ali pokazali smo protiv Fenerbahçea i Barcelone da se možemo nositi i s mnogo jačima od sebe.”