Bojan Bogdanović - najbolji strijelac susreta sa 24 koša

Bojan Bogdanović - najbolji strijelac susreta sa 24 koša

U svojoj prvoj domaćoj utakmici Cibona je svladala Široki sa 83:72 (18:21, 20:12, 23:21, 22:18).

Od prve miute su Cibosi pokazali da se žele dopasti navijačima i išli su snažno na svaku loptu. Toliko snažno da je kapetanu Bogdanoviću pri jednom pokušaju zakucavanja iskliznuo obruč nakon čega je pao na leđa udarivši pri tome glavom o parket. Bol je bila toliko snažna da je Bojan jedva došetao do klupe,ali se ubrzo vratio u igru.

Radulović je susret otvorio s petorkom Stipčević, Johnson, Bogdanović, Delaš i Radošević koji su povukli do 14:9, ali gosti preko Morovića ne dozvoljavaju odlazak na veću razliku. Uz Morovića,opasni su bili Darko Planinić, Fran Pilepić i 18-godišnji Boris Barać koji je pogodio tricu za vodstvo gostiju nakon 10 minuta.

U nastavku smo gledali obračun Bogdanovića i Baraća: trica Bogdanovića, dvica Baraća, dvica Bogdanovića, dvica Baraća… Ipak, koševima Radoševića i Bogdanovića na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 38:33, a bilo bi i više da su Vukovi bili precizniji s crte za slobodna bacanja (na kraju nešto više od 50%).

Jedini stranac u Ciboni,Marcus Johnson predstavio se zagrebačkoj publici u dobrom se svjetlu: agresivno u obrani, poeni iz drugog napada nakon skokova u napadu.

Široki se nije predavao do kraja, čak ni kada je Bogdanović u posljednjoj četvrtini pogodio za +9 (63:54). Barać, Šime Špralja i Morović strpljivom igrom vraćaju rezultat na samo 67:65 u 35. minuti. Špraljina trica i Morovićeva pogođena slobodna bacanja vratila su nadu Širokom, bilo je 75:72, ali tada Radošević zakucava, a nakon izgubljene lopte Morovića, tricu za pobjede stavlja Delaš. Karlo Vragović dodao je još jednu nakon čega je utakmica bila zaključena.

Nakon utakmice trener Cibone, Zdravko Radulović, rekao je: “Dobili smo utakmicu na mišiće, jer igrali smo zapravo u grču, prva je utakmica doma i to se osjetilo kod mojih mladih igrača. Bogdanović je teško pao, pobojao sam se na potres mozga, no on je kapetanski odradio susret. Također, moram reći da smo Široki možda i malo olako shvatili, bez Štembergera i Grgata, a to nije dobar pristup.”