Slavlje_Naslov_prvaka_CB95-73ZD-NaslovCibona je osvojila naslov prvaka Hrvatske!!!!!

U petoj utakmici Cibona je svladala Zadar sa 95:73 i tako osvojila prvi naslov ove sezone. Ovom pobjedom cibona je postala prva momčad koja se vratila nakon dva uvodna poraza!

Napomeni da ovaj naslov nije Cibosima nitko poklonio, dečki su ga zaslužili svojim radom i trudom.

Zadar je svoju šansu propustio u četvrtoj utakmici u Zadru, a kada se tome doda i dulja i kvalitenija klupa (ali i cijela momčad) te navijači koji su danas popunili dvoranu do posljednjeg mjesta Zadar nije imao šanse.

Na samom otvaranju susreta nervoza je učinila svoje i Zadar je poveo 14:21, ali Cibona od 7. do 13. minute radi seriju 15:0 i bilo je jasno da naslov uz ovakav motiv Vukova ostaje u Zagrebu. Gosti su se približili na samo -4 (53:49) u 22. minuti, ali serija Cibone 20:4 potvrđuje pobjedu Cibone i novi naslov prvaka!

U 27. minuti u Draženovom dvoranom krenulo je skandiranje Marku Tomasu, koju minuti kasnije i mladom Jamontu Gordonu, a ponos trenera Perasovića je bio gotovo opipljiv:”Ovo je potvrda svega dobroga što smo radili ove sezone. Sretan sam zbog ovog naslova u koji je nakon 0:2 bilo teško vjerovati. Mogu reći da sam zadovoljniji ovom nego prošlom sezonom u kojoj smo imali trofej više. No, igrali smo bolju košarku, a afirmirali smo i neke mlade igrače.

Novinare je naravno zanimalo i ostaje li trener na klupi Cibone i iduće sezone:”Kad bi se stanje u klubu normaliziralo, kad bi se stekli uvjeti za slaganje momčadi, mogao bih ostati. Onako kako smo funkcionirali ove godine to je nemoguće. Ovo se događa jednom u sto godina, da su igrači neplaćeni, a da rade.

I zbog toga im treba skinuti kapu, čestitati i zahvaliti na svemu što su za Klub učinili ove sezone!

Večeras je odličnu partiju pružio mladi Bogdanović sa 21 košem, Tomas je dodao 18, Radošević 17, Vukušić i Gordon su ubacili 12, Andrić je skakao… Cijela momčad je odigrala odličnu partiju za 16. naslov prvaka Hrvatske!!!!