Marko Tomas bio je najbolji strijelac u porazu od Khimkija (83:70) s 17 koševa

Marko Tomas bio je najbolji strijelac u porazu od Khimkija (83:70) s 17 koševa

Cibona danas igra susret 5. kola TOP16 Eurolige protiv Himkija (18:30). Šanse za plasman u 1/4 finala Eurolige još uvijek postoje:”Domaćim porazom Himkija od Caja Laborala ukazala nam se teoretska šansa za prolaz u četvrtfinale. Dok god ona postoji, moramo učiniti sve kako bi je iskoristili. Bilo kakva pobjeda protiv Himkija bila bi nam velika nagrada. I gosti sutra imaju imperativ pobjede jer u slučaju poraza ne odlučuju sami o svojoj sudbini.

Cibonini izgledi za daljnji plasman nisu veliki i o plasmanu dalje ne odlučuju sami, već na njega mogu samo djelomično utjecati sa dvije pobjede, a uz to Olympiacos mora slaviti u dvije preostale utakmice skupine H:”Time se ne opterećujem, jer na to što će se događati u Moskvi ne možemo ni utjecati. Na nama je da se dovedemo u poziciju u kojoj smo bili proše godine, kad nam je pobjeda u Sieni donosila prolaz u četvrtfinale. Sad samo želim da u Vitoriju putujemo s izgledima za prolaz dalje.

U prvoj utakmici ova dva kluba Cibona je bila u igri do 33. minute kada su domaćini prelomili utakmicu za konačnih 83:70. Glavni igrači Ključni ljudi Himkija tada su bili centar Javtokas i McCarty:”Teško je nositi se s njihovom individualnom kvalitetom. S Javtokasom će trebati ući u žešću borbu, a McCartyja spriječiti da primi loptu. U Moskvi samo je Marko Tomas uspio neutralizirati njihovog najopasnijeg igrača Langforda. Oni su momčad s glavom i repom, vodi ih znalac i bit će ih teško pobijediti. No, mi ćemo još jednom napraviti sve da dođemo do pobjede.

Pozivamo navijače i prijatelje kluba da dođu u Dom Dražena Petrovića i pomognu Vukovima doći do prve pobjede u TOP16 Eurolige.

Što se tiče ostalih skupina TOP16, istaknimo da u 1/4 finala sigurno ne ide moćni Panathinaikos, koji iako ima proračun nekoliko puta veći od Cibone, ima jednak omjer nakon četiri kola i bez šanse je za plasman dalje…