Odlična partija Bogdanovića u uvjerljivoj pobjedi protiv Khimkija 82:63

Odlična partija Bogdanovića u uvjerljivoj pobjedi protiv Khimkija 82:63

Nakon četiri početna poraza u TOP16 Eurolige unatoč vrlo dobrim partijama, Vukovi su večeras dobru igru okrunili pobjedom. U 5. kolu H skupine Cibona je razbila ruski Himki s 82:63.

Ovom pobjedom Cibona je zadržala šansu za plasman u 1/4 finala. Večerašnja visoka pobjeda bitna je i zbog boljeg međusobnog omjera, jer su Cibosi u prvom ogledu s Himkijem poraženi s 83:70, što su pobjedom od 19 razlike poništili. U posljednjem kolu Cibona mora slaviti u gostima kod Caje, s tim da Olympiacosa sutra na svom parketu slaviti protiv Caja Laboral i u zadnjem kolu u gostima pobijediti Khimki.

Ciboni je večeras pobjedu osigurala sjajna predstava u drugoj četvrtini u kojoj su gosti ubacili samo 8 koševa za velikih +15. Na polovici treće četvrtine Cibona ima +23 (53:30 u 26. minuti), ali se gosti vraćaju na 13 poena zaostatka krajem iste četvrtine. Mirnom igrom u napadu i odličnom obranom Vukovi vrlo brzo podižu prednost na +21 i mirno privodesusret kraju.

Gordon je ubacio 23 poena uz 8 skokova i 3 assitencije, Bogdanović je dodao 22 poena uz 9 skokova, dok je goste predvodio Langford s 16 poena.