Euroleague logo 2009/10Pred gotovo 5000 ljubitelja košarke Cibona je odigrala hrabru utakmicu i nažalost izgubila. Caja Laboral je slavila sa 75:78. Vukovi su večeras propustili skinuti veliki skalp, skalp momčadi koja puca na FinalFour Eurolige. Cibona je otvorila susret sa 7:0 preko Gordona, Udriha i Vukušića, ali gosti uzvraćaju Eliyahua i Englisha. Nakon toga Herrmann hvata loptu i ubacuje tricu nakon čega slijedi serija Cibone 12:1 koju je režirao raspoloženi Gordon. Prednost pod koševima iskoristio je Andrić, Tomas i Bogdanović su pogađali i u 14. minuti Cibona ima 33:16.

Nakon minute odmora gosti rade 7:0, Perasović vraća Tomasa koji ubacuje četiri poena za redom, priključuje mu se i Gordonov za +13 (41:28). Dekoncetracija u posljednjim trenucima omogućuje gostima 5 poena u posljednjoj minuti od čega je English tricu ubacio sa sirenom.

Već do 25. minute gosti stižu Cibonu 50:50) a uskoro dolaze i do prve prednosti košem Eliyahua za 54:52. Do kraja susreta igralo se koš na koš, sve do serije Cibone za 69:62 koju je košem zaključio Udrih. Budući da je Ivanoviću nedostajala centarska linija  okrenuli su se vanjskom šutu i na žalost pogodili: Eliyahu, San Emeterio i English pogađaju za seriju 9:0. U samom finišu gosti ubacuju za 73:74, Andrić je dosuđen prekršaj u napadu (u bloku ?!?). Cibona je prisiljena raditi prekršaj, English je ubacio oba bacanja za 76:73. Marko Tomas također je bio precizan s linije, a Radošević je u dvoboju s Huertasom izborio loptu. Ni, napad nije realiziran, Radošević je promašio zicer, a na drugoj strani poentirao je Eliyahu…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3AoVatpoSyk[/youtube]

Nakon utakmice trener Vukova je samo kratko rekao:”Ne mogu ništa zamjeriti igračima. Protiv ovakvih momčadi kao što je Caja Laboral je jako teško igrati, žao mi je samo što nam nije ušao niti jedan od ova dva zadnja šuta moje momčadi.

U drugom susretu H skupine Olympiacos je uvjerljivo svladao Himki sa 87:69.