Marko Tomas vs. Gordan Giriček@ Fenerbahçe (67–62) 03 Euroliga 2009-10Cibona danas igra vrlo bitnu utakmicu osmogkola eurolige protiv turskog Fenerbahçea. Ako u ostalim susretima naše grupe ne bude iznenađenja, pobjede protiv direktnog suparnika za plasman u TOP16 (još sa više od 5 razlike:)) bio bi velik korak prema cilju sezone u Euroligi.

Trener Perasović neće moći računati na Bagarića zbog bola u nozi, dok Zubčić ima problema sa gležnjem. S druge strane, gosti neće moći računati na već dugo odsutnog Mirsada Türkcana, pod koševima neće biti Omera Asika, Lynn Greer ima problem s gležnjem, dok Giru smeta Ahilova tetiva.

Na pressici je Perasović ulogu favorita prepustio gostima iz Istanbula: “Manje je važno tko je kod njih spreman, a tko ne – ukoliko ne igra Asik, stavit će Preldžića na četvorku, što je možda i lošije za nas, a ukoliko ne igra Greer, igrat će više Giriček i Mršić. Imaju puno igrača u rosteru, ponekad kad im nedostaju jedan ili dvojica oni koji su dotad igrali manje dobiju priliku u kontinuitetu i onda se iskažu. To je momčad koja ima kvalitetu. U Euroligi su igrali promjenjivo, tu nema spora, no činjenica je da su pobijedili u gostima i Asvel i Žalgiris – imam maksimalan respekt prema njima, praktički su jednom nogom u Top 16. Fener će vjerojatno proći u drugi krug i tamo mogu biti iznenađenje s obzirom na kvalitetu koju imaju.

Cibona je ove godine dva puta igrala protiv večerašnjih suparnika, prvo na predsezonskom turniru u Sarajevu (poraz 80:68) i u 3. kolu Eurolige (poraz 67:62). I lani su se ove dvije močadi susretale, a Peras misli da su ove sezone jači nego lani:”Većina igrača im je ostala, za razliku od nas, nisu mijenjali cijeli roster, a još su im došli Amerikanci Kinsey i Greer koji su sjajni, imaju težinu u Europi i mislim da su bolji od Greena i Smitha koje su imali prošle sezone.

Ipak, na domaćem terenu Cibona mora ići isključivo na pobjedu i po mogućnosti loviti -5 iz Istanbula. utakmica je na rasporedu u 18:30 sati uz prijenos na HTV2.