NLB Liga

NLB Liga

Danas kreće novo, osmo izdanje ABA lige. Trener Vukova, Velimir Perasović ima jasan cilj: ide se na tri pobjede u prva tri kola: Moj se optimizam temelji na onome što smo napravili u dijelu tjelesnih priprema, i na velikoj volji i želji igrača koje iskazuju prilikom rada. Postavili smo visoke zahtjeve i visoke kriterije, a sve je to odlično prihvaćeno. Točno je da smo u određenom zaostatku, jer smo posljednje četiri utakmice odigrali u atipičnoj situaciji. Onda kad smo trebali “izbrusiti” sportsku formu ostali smo bez dva igrača, prvog “playa” i vjerojatnog startera. Stvarno nitko nije mogao pretpostaviti da će se takvo što dogoditi, i u početnom periodu sezone radit ćemo ono što smo trebali napraviti krajem pripremnog perioda.

Početak sezone nije idealan, u samo 7 dana Cibona igra u gostima kod Hemofarma, pa dočekuje Zadar i ide u goste Zagrebu: Nemamo prostora za kalkulacije, idemo maksimalno, pokušat ćemo dobiti sve, i trudit ćemo se da prebrodimo taj period prilagodbe što brže i bezbolnije. Intenzivni i agresivni rad dat će rezultate, očekujem da ćemo se dizati svaki dan koji momčad bude zajedno. Calloway će se uklopiti brže, jer je dio priprema proveo s nama, a Marshalla ćemo duže čekati. Trebaju nam pobjede zbog samopouzdanja, da igrači osjete kako ima smisla ono što smo radili. Marshall bi momčadi trebao donijeti kreaciju na vanjskim pozicijama jer teško dolazimo do otvorenih situacija za realizaciju, što se pogotovo osjetilo dok smo bili bez Callowaya. Trebao nam je čovjek koji će dati poneki težak koš, stvoriti višak igrača, koji će poentirati kad je “gusto”.

Peras je još dodao i slijedeće: Iznenadila me velika medijska pozornost prema Ciboni, a posebno me iznenadilo to što se više prate vansportske klupske aktivnosti, a manje one vezane isključivo uz sportski segment. Ponekad se čini kako se drugi klubovi više bave Cibonom nego sami sobom… Postoji doza opterećenosti Cibonom kod drugih, i to nerealna doza. Priznajem da sam i ja nekad imao drugačije mišljenje, a radeći ovdje shvatio sam da se u Ciboni vodi teška svakodnevna borba kao i u drugim sredinama. Razlika je u tome što se ovdje ljudi doista ne bave drugima, a ni ja se nikad nisam njima bavio, niti se ikada namjeravam.

Utakmicu prvog kola Cibona igra danas s početkom u 20:15 uz prijenos samo na TV Vojvodini, pa ako imate signal pogledajte kako izgleda ovogodišnja Cibona. A ako nemate, pričekajte 7.10. i podržite Cibonu protiv Zadra u KC Dražena Petrovića.