Pred polazak u Litvu na gostovanje protiv Lietuvos Rytasa održana je pressica u Tornju:\”Što se Lietuvos Rytasa tiče, pred početak sezone sam govorio kako su oni momčad koja igra najbolje u našoj skupini. Stoga smatram da nas očekuje težak posao. Volio bih da naša igra bude na tragu pet euroligaških utakmica koje smo odigrali dosad jer mislim da je tu bilo dosta dobrih elemanata i mislim da se trebamo držati toga. Litavci imaju niz odličnih igrača i bez obzira na neke strance, igraju imaju litavski stil košarke, koja je dosta brza i mislim da ćemo u tom segmentu morati posvetiti puno pažnje.\”

Mula je rekao što očekuje od utakmice, posebno nakon poraza od Slovana u prošlom kolu NLB Lige:\”Čeka nas teško gostovanje protiv ekipe koja je domaćinski orijentirana, protiv ekipe koja je iznenađenje naše skupine. Bit će nam teško, ali mi idemo pokušati pobijediti. Moja osobna iskustva protiv litavskim momčadi su dobra: s Efesom sam došao preko Rytasa do Final Foura, ali to su bila druga vremena. Sad igraju modernu košarku, atletski i fizički su spremni i neugodni su za svakog protivnika. Pokazali su to u svim svojim utakmicama u kojima su igrali. Zaslužuju maksimalan i potpuni respekt. Uz veliku borbenost ćemo morati tražiti način da dođemo do prve gostujuće pobjede.\”

Budući da je Kelley ozlijeđen i nije ni krenuo na put, te da je Morović zatražio raskid ugovora jer nije zadovoljan pozicijom, u Litvu idu Krušlin i Kaštropil. Utakmica je na rasporedu u srijedu, s početkom u 19:15 sati.