Cibona je od gostovanja kod Slovana očekivala laganu utakmicu, ali domaćini nisu mislili tako. Geoplin je slavio 85:81 (18:21, 18:16, 26:23, 23:21). Vrlo loša šuterska večer i zbunjenost u završnici susreta koštali su Cibose poraza.

Prvi dio kontrolirala je Cibona koja je u 17. minuti imala +8 (32-24). Slovan se preko Clemonsa i Johnsona vraćaju i dolaze do vodstva 59:46. Cibona opet radi seriju 14:1 i u završnici se igra koš na koš. Dvije minute prije kraja koševima Rozića cibona ima 77:73, ali ponovno Clemons tricom i Kelley izgubljenom loptom te Johnson slobodnjacima osiguravaju Slovanu pobjedu.

Imali su Vukovi priliku za izjednačenje, ali desetak sekundi ali Rozićeva trica nije ušla. Na kraju je samo Johnson sa linije postavio konačnih 85:71.

Trener Cibone kratko je prokomentirao peti poraz Cibone u NLB Ligi:\”Čestitke Slovanu na zasluženoj pobjedi. Večeras smo previše komplicirali i ostali dužni. Natrpan raspored utakmica ne omogućuje nam igranje na najvišoj razini cijelo vrijeme.\”

Chris Warren bio je razočaran pristupom svoje momčadi: \”Ovako ne smijemo igrati. S našom kvalitetom ovo si ne smijemo priuštiti. Slovan je ušao s pravim pristupom, odigrali su borbeno i s puno samopouzdanja, dok mi nismo bili na najvišem nivou. Protiv dobre momčadi Slovana s takvim se pristupom ne možeš nadati uspjehu.\”