Utakmice između Union Olimpije i Cibone uvijek su bile napete, bilo u Euroligi bilo u ABA ligi. Najneobičnija stvar ove utakmice je njen termin: točno u podne!
Na pressici najavu utakmice dao je play Vedran Princ:\”Termin je zanimljiv, nisam nikada igrao seniorsku utakmicu u podne, a mislim da nije niti Cibona. No, to je možda čak i dobro, jer hoćeš-nećeš, kada je utakmica u večernjem terminu cijeli ti se dan provuče u iščekivanju, u laganoj nervozi pred susret. Ovako će se to vjerojatno izbjeći. A to što je utakmica na TV samo pojačava njezinu draž. Union Olimpija je snažna momčad, protivnik za svaki respekt. Ne znam doduše puno o ovogodišnjoj momčadi, no prisjećajući se nekih prošlih susreta, kada sam igrao u dresu Širokoga, znam da su uvijek neugodni. Oni su institucija slovenske košarke. Mi ćemo dati sve od sebe ne bi li ih pobijedili i zadržali pobjednički niz. Biti će teško.\”

Vranković još uvijek ne zna u kojem će mu sastavu momčad istrčati na parket: ozlijeđeni su Rozić i Morović i o stavljanju obojice u momčad Joke će odlučiti pred sam put u Sloveniju.