Cibona je slavila sa velikih 100:62 u petoj finalnoj utakmici i pred prepunim tribinama proslavila osvajanje naslova pravka Hrvatske!!!

Vukovi su večeras u potpunosti nadigrali suparnika: odlična i čvrsta igra u obrani, pametno u napadu, s brzim protokom lopte što je izluđivalo goste.
Serija 19:0 u prvoj četvrtini dala je naslutiti da će trofej ostati u Zagrebu, Zakucavanje Warrena \”u facu\” Gečevskom samo je taj osjećaj produbio! Prepune tribine, zeleni sektor ispunjen Tornadom, utakmica i na tribinama uz onu na terenu dalo je pravu sliku naše košarke! Zadar je večeras izgledao nemoćno, za što najveće zasluge pripadaju

Cibona je u potpunosti nadigrala Zadrane, kod kojih ništa nije išlo kako je Aco zamislio. Za tu nemoć Zadra najveće zasluge pripadaju Zulinoj momčadi!!

cijela momčad je odigrala odličnu partiju tijekom svih 40 minuta i bilo bi nepošteno izdvojiti jednog ili dva igrača: naslov je osvojila momčad uključujući i dugo ozlijeđenog Vrbanca i Morovića koje je tek večeras nakon dugo vremena odigrao par minuta i Žužu koji je zaključio susret tricom za stoti koš Cibone najkon što je zbog ozljede dugo biop van parketa! Warren, Wis, Wright, Andrić, Bader, Mance, Krasić, Tomas, Zula, pomoćni trener Dario Gjergja, kondicijski trener Slaven Hlupić, Nikica Šižgorić fizioterapeut ekipe, doktori Dr. Miran Martinac i Dr. Zoran Barčot, sportski direktor Mihovil Nakić, tehnički direktor ekipe Darko Marijanović… Svi ali baš svi u klubu su večeras slavili…

Ako je netko uočio da gore fali jedno ime, nije slučajno…šećer na kraju…Naravno kapetan Cibone Davor Kus koji je večeras podigao pehar za naslov prbvaka Hrvatske!!!

A slijedeće godine, idemo na naslov u NLB ligi, idemo osvojiti dvostruku krunu kod kuće (Kup i naslov), idemo u barem među 16 ekipa Eurolige…
Imamo i znanja i volje i navijača za to!

Iz minute u minutu…

Ekipa Cibone je krenula odlično u susret: prvi koš ubacuju gosti, pa Zadrani vode i 4:2… tada kreće serija 19:0!!! Odlično u napadu, sa brzim protokom lopte uz odličan šut dovodi u očaj trenera gostiju Petrovića. Već u 13. minuti Cibona ima ogromnih 35:10. Kod gostiju na ide trica, ubacuje, i to rijetko, Gečevski.

Oko 15. minute, u manje od četiri minute gosti rade seriju 14:0 i dolaze na na 35:24. Sve to smirruje Mance tricom. Na veliki odmor Cibona odlazi s prednošću 44:28, a velika partija se nastavlja i u trećoj četvrtini.

Vukovi u trećoj dionici ubacuju zadarskoj obrani čak 30 koševa i sdlavlje je moglo početi: uoči zadnjih deset minuta rezultat je bio 74:45!!!

Na kraju je završilo na +38, 100:62, što je najveća razlika ikada postignuta u dosadašnjih 16 finala prvenstva Hrvatske.

nap.a. greške koje sigurno postoje u ovoj vijesti srediti ćemo sutra, sada idemo slaviti s ekipom 🙂