Kraća klupa i objektivno manja kvaliteta gostiju iz Splita rezultirali su sa konačnih +16 (90:74). Split je odlično otvorio utakmicu u kojoj je obrana bila temelj splitske igre. U napadu je glavnu ulogu imao naravno Ayuso (8 poena u prvih 10 minuta) za 14:25 na kraju prve četvrtine.

Cibona je već na samom početku druge četvrtine krenula agresivnije a preokret je pokrenuo Marin Rozić: s njegovih osam poena u seriji 21:5 Cibona dolazi na 40:35. na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 46:43, a gosti se ne predaju i u 24. minuti ubacuju za 51:51. Posljednjih 6 minuta treće četvrtine u potpunosti pripada Vukovima koji ponovno rade seriju 20:6 u koju je Wisniewski ugradio 8 poena za vodstvo nakon 30 minuta od 71:57,

Kada se mislilo da će takmica biti mirno privedene kraju, oštar i regularan prekršaj radi Wisniewski nad Perićem, koji reagira preburno i kreće naguravanje koje su suci smirli poslavši na tribine Perića i Krasića. s tom odlukom nije se slagao Žuža koji je to pratio s klupe pa su suci i njega poslali na hlađenje.
Za Cibonu su Rozić i Kus ubacili po 20 poena, dok je 16 poena uz 4 skoka dodao Wisniewski.

Nakon utakmice,Zula nije bio previš zadovoljan igrom svoje momčadi:\”Zadovoljan sam samo pobjedom i našim vodstvom u polufinalu, sve ostalo bilo je ispod razine. Odigrali smo nedopustivo loše za polufinalnu utakmicu, puno toga pokušavali smo riješiti individualno, a tako ova momčad ne može igrati. Ne bih nikog izdvajao po negativnom, generalno sam nezadovoljan načinom na koji se moja momčad danas ponašala na terenu; pozitivnu ocjenu zaslužio je jedino Rozić.\”

Slijedeći susret je na rasporedu već u ponedjeljak u Splitu.

U drugom polufinalu Zadar je bez većih problema svladao Zagreb u Jazinama sa 98:90