Danas se igraju prve polufinalne utakmice koje mogu donijeti veliki uspjeh Zagrebu i Splitu, a u depresiju baciti Cibonu i Zadar. Očekuje se siguran plasman u finale Cibone i Zadra, ali iako su u svim ovogodišnjim susretima ovih klubova slavile dvije ponajbolje naše momčadi svaki susret je bio neizvjestan do samog kraja.
Uzvrati su na rasporedu već u ponedjeljak, a eventuana treća utakmica je u srijedu.

Ako će Cibona danas odigrati svoju partiju ne bi smjelo biti problema protiv Splita. S druge strane, ako Ayuso ubaci 40ak uz visok postotak šuta problema bi moglo biti. Ipak, Zula očekuje i traži najveći doprinos odmorenih igrača iz startne petorke.

Što se tiče drugog para, možemo samo reći da je momčad Zagreba najneugodnija kada igra opušteno, kako će i nastupiti u Jazinama večeras. Prošli put je Vrsaljko propustio pobjedu i zagrebaši će pokušat to ispraviti večeras.

Na pressici u Tornju Zula je čuo više pitanja o utakmici zadnjeg kola, nego o prvoj polufinalnoj utakmici. Zula je rekao:\”Ja ne vidim farsu u porazu od Zagreba. Nama je taj susret poslužio kao priprema za subotnju utakmicu. Sigurno je kako nismo dobili očekivanu reakciju, što se tiče kvalitete igre, a vidjeli smo nepripremljenost određenih igrača. Sve bih isto napravio. Ja razumijem ljutnju Splita i na njihovom mjestu i ja bih bio isto ljut. Međutim, oni moraju najprije biti ljuti na sebe da bi o bilo čemu pričali jer su trebali dobiti utakmicu u Podsusedu. Ne interesira me niti Split, niti Zagreb, niti Zadar. Interesira me samo koliko će moja ekipa moći biti pripremljena u optimalno vrijeme. Morate znati da smo mi imali 23 utakmice više od svih tih ekipa s kojim igramo u doigravanju. Nijednog trenutka nije bilo nikakvih dealova. Nismo igrali dobro i nismo dobili utakmicu, ali repova tu ne može biti.\”

Isto tako Anzulović je reagirao na napade pojedinih novinara:\”Meni pola sezone Žuža i Wright igraju u paru, a određeni novinari insinuiraju kako nisu skupa igrali niti na treningu. Istina, s Manceom na playju je bilo čudno, ali to je zato jer nisam htio više raubati Kusa, koji je svojih 20 minuta iskoristio, niti Wisniewskog. To je ionako bilo samo dvije-tri minute. Sve je imalo smisla u toj utakmici, od rasporeda minutaže, uloge i načina na koji ćemo odigrati tu utakmicu.

Što se tiče Splita…\”Očekujem napaljen i ljut Split, ali i svoje igrače ljute jer ipak je to prva utakmica doigravanja. Nitko nije rekao da nas Split ne može iznenaditi, mi nikoga nećemo podcijeniti, ali niti precijeniti. Vjerujem u istu motivaciju, kao što imaju oni.\”