Cibona je večeras došla do najveće pobjede ove sezone, pobjedivši Široki sa ogromnih +39, 97:58. Od prve minute Cibona je krenula agresivno i pokazala koja će momčad upisati bodove u susretu 16. kola NLB llige. Do kraja prve četvrtine Cibosi su imali +10, da bi se na prvi odmor ptišlo pri rezultatu 26:15. Razlika je samo rasla, a najveća je bila u posljednjoj minuti susreta, +40 (93:53).

Kod gostiju je jedino Barać bio dobar, s ubačenih 18 poena.

Anzulović je više manje bio zadovoljan svojim igračima\”Ovo je bila možda i prva utakmica od početka sezone u kojoj smo nekoga razbili. Stoga čestitam svim svojim igračima na pristupu, to je ono što me najviše zanimalo i što sam u najavi susreta isticao. Održali smo sastanak nakon povratka iz Malage, a poanta je bila da želim imati kontinuitet svih 40 minuta, želim da ukoliko možemo razbiti neku momčad da to i učinimo, maksimalno do kraja koliko se može. Zato sam zadovoljan što su moji igrači slijedili uputstva i odradili utakmicu na najbolji mogući način. Svi, osim Lukše Andrića koji je potrošio 24 minute nizašto.\”

Gostujući trener Edi Dželalija je na kraju kratko rekao:\”Nažalost, našli smo se u Draženovom domu u krivo vrijeme, očito je da smo bili topovska hrana Ciboni. Jedino čime mogu biti zadovoljan i što mogu apostrofirati je učinak Stanka Baraća.\”

Slijeeći susret Cibona igra u četvrtak protiv Partizana u Euroligi, vrlo bitnu utakmicu u kojoj lovi pobjedu od 10 razlike.