Nakon dvije teške i važne pobjede Cibone (protiv Panathinaikosa i Crvene zvezde), momčad je danas krenula prema Istanbulu, na susret 2. kola EL protiv Efes Pilsena.
Cibona je dva puta u prvom dijelu Eurolige bila bolja od Efesa (7. kolo, 71:77 i 14. kolo, 60:49), imamo razloga nadati se još jednoj pobjedi, koliko će god biti teško…

Dražen Anzulović:\” Imali smo stvarno težak raspored zadnjih dana, ali smo imali malo vremena i za odmor u nedjelju i ponedjeljak. Prvo što moramo učiniti u pripremi ove utakmice, je zaboraviti pve dvije utakmice protiv Efesa koje smo dobili. Ako to uspijemo, ući ćemo u utakmicu s pozitivnim poštovanjem protivnika, a znamo da je Efes jedna od najboljih momčadi Europe. Prebahato bi bilo reći da Cibona ide u Istanbul pobjediti, ali činjenica je da ćemo se boriti do posljednje sekunde i ako se nađemo u prilici uzet nova dva boda, nećemo se prepast.\”

Markota je u prošloj utakmici protiv Zvezde pružio odličnu partiju, nadamo se da će isto ponoviti i u Istanbulu:\”Dva puta smo ih dobili, što pokazuje da znamo igrat protiv njih. Žao mi je što je Pop ozlijeđen i nadam se da će oporaviti što prije, ali to što ne igra sutra znači opasnost manje za nas. Odlično je to što u zandjim partijama je velik broj igrača i zabijao i skakao, pa se protivnici ne mogu pripremiti samo na jednog našeg igrača. Biti će to velik izazov za nas, a nadamo se da ćemo pružiti odličnu partiju.\”