Iako je utakmica počela niti 48 sati nakon odlične partije i velike pobjede nad Panathinaikosom, košarkaši Cibone pružili su svojim navijačima još jedno zadovoljstvo. U Draženovom domu Cibosi su bili bolji od Crvene zvezde s 91:84. Zula je nakon tekme bio zadovoljan:\”Bili smo nešto bolji u napadu i možda za nijansu slabije odigrali u obrani nego protiv Panathinaikosa.\”

Utakmica nije dobro počela: nakon devet minuta Zvezda je odličnom početku Hendersona i O\’Bennona povela 19:12. Cibona uzvraća preko svojih \’Amera\’, tricom Penna i s dva ubačaja Davisona. Markota ubacuje još dva za prednost domačina 21:19 (12. minuta).

\”U prvom poluvremenu veliki doprinos dala je klupa,\” reći će Anzulović nakon utakmice.

Seriju 14:4 sredinom donijela je klupa Cibone: petorku Kus (tri uzastopne trice), Marcelić, Rozić, Markota i Žuža rade seriju i u 18. minuti rezultat je 35:28. Zvezda uzvraća serijom 10:1 i dolazi u egal (39:39).

U drugom dijelu, raspoloženje publike dižu dva alley-oop-a Davisona: prvo na dodavanje Kusa u 22. minuti, a tridesetak sekundi kasnije i Penna. Kada su gosti došli na 47:43, kreće Penn: za manje od pet minuta Scoonie ubacuje 15 koševa i to osam u seriji 14:4 i u 29. minuti rezultat je 64:55 za Cibonu. Zvezda se još jednom vraća i preko Jeretina i Raičevića gosti stižu 72:69 u 32. minuti (serija 11:3 ). Cibona je odlučna dobiti utakmicu, te sa tri trice (Markota, Kus i Rančić) odlaze na 81:73.

Gostujući trener, Dragan Šakota priznao je poraz: \”Cibona je bila bolja u utakmici izuzetno važnoj, ali i utakmici koja nama i njima dolazi prije velikih europskih iskušenja,\” .
Šteta je što Cibona nije dobila s 8 ili više koševa jer bi u krugu s Zvezdom bila bolje plasirana momčad: \”Kad već nismo pobijedili, dobro da smo uspjeli izgubiti s manje od osam razlike, koliko je bilo u Beogradu,\” dodao je Šakota. \”Stalno smo jurili rezultat umjesto da igramo onako kako smo se dogovorili.\”
Anzulović je pak upravo zbog te razlike bio ljut na Kusa koji je u posljednjem napadu nerezonski šutnuo tricu. No, to mu nije previše potamnilo sve dobro što su njegovi igrači napravili u subotu navečer: \”Izuzetno sam ponosan na ovu pobjedu, nije lako u manje od 48 sati odigrati dvije utakmice na ovakvoj razini. Bilo nam je utoliko lakše jer je taktička postavka za Zvezdu vrlo slična onoj koju smo imali protiv Panathinaikosa,\” zaključio je Zula.