Dupkom ispunjena Dvorana Dražena Petrovića, prvi put ove sezone, nije dočekala senzaciju. Europski je prvak autoritativno odradio dvoboj i upisao uvjerljivu pobjedu. I to se dogodilo – košarkaši Cibone su prvi put ove sezone u Euroligi pognute glave napustili svoj parket. Tek je izraelski Maccabi uspio nadjačati Anzulovićevu momčadu podno Tornja, no europski prvaci učinili su to sa stilom. Od samog početka utakmice dali su \’Vukovima\’ jasno do znanja da se Tel Aviv neće ponoviti. U Izraelu je Cibona imala rezultatsku prednost gotovo tri četvrtine dvoboja, možda je mogla i do slavlja, no u Zagrebu, dva mjeseca kasnije, gledali smo jednu sasvim drugu momčad Maccabija. Dao je to naslutiti i strateg Cibone Dražen Anzulović, koji je u najavi susreta istaknuo da izraelski sastav igra puno bolje nego na početku Eurolige. Willie Solomon, koji je doveden kao zamjena za Šarunasa Jasikevičiusa, uigrao se s ostatkom Gershonovog ansambla, pa sada i Izraelci sviraju sasvim drugačiju melodiju.

Doduše, Cibona je bila ravnopravan suparnik Maccabiju u otvaranju utakmice. Davor Marcelić je pogodio dvije trice, jednu je dodao i James Scoonie Penn, pa su domaćini sredinom prvog quertera imali vodstvo 15:11. To je, međutim, bilo sve od ipak nemoćnih \’Vukova\’. Kada je Anzulovićeve igrače stao šut, a obrana gostiju postala neprobojna, Cibona je počela rezultatski tonuti. Do kraja prve četvrtine je zaostatak još bio pristojan (26:19), no početkom drugih deset minuta Willie Solomon, najbolji pojedinac u redovima gostiju, spojio je nekoliko šuteva i Maccabi je otišao na 20-tak razlike. U nastavku dvoboja vodstvo gostiju se kretalo oko \’plus 30\’, a tolika je bila i konačna razlika u korist gostiju (94:66). Što je najbolji odraz i razlike u kvaliteti između ova dva sastava. Najefikasniji kod Zagrepčana bio je povratnik nakon ozljede Marino Baždarić s 15 koševa, no većinu je ubacio kada je sve bilo odlučeno. Riječanin je ujedno bio i jedini dvoznamenkasti u domaćem sastavu. Kod Maccabija je sjajni Willie Solomon zabio 21 poen, uz šut od 80 posto (8/10), Maceo Baston je dodao 16 koševa i osam skokova, dok je Nikola Vujčić, koji je uoči utakmice primio nagradu Večernjaka za najboljeg košarakaša u 2005., upisao devet poena (šut 3/4), četiri skoka i tri asista.

Nakon ovoga poraza, Cibona dijeli četvrtu poziciju u skupini B sa Winterthur FC Barcelonom, a obje momčadi imaju skor 5-5. U sljedećem, 11. kolu Zagrepčani gostuju u Milanu kod Armani Jeansa.