U pokušaju blokade Mamić je pao i glavom lupio u parket. Prilikom dolaska u bolnicu bio je paraliziran. Stanje mu se donekle poboljšalo, ali je upitno hoće li se uspjeti oporaviti u potpunosti.

Zdravstveno stanje hrvatskog košarkaškog reprezentativca Mateja Mamića, koji se teško ozlijedio na utakmici njemačkog prvenstva u subotu se poboljšalo. Mamić se nalazi na odjelu intenzivne njege u berlinskoj bolnici Marzahn. Liječnici navode da je kapetan berlinske Albe pretrpio ozbiljnu ozljedu kralježnice, te da je prilikom dolaska u bolnicu bio paraliziran. Nakon liječničkog tretmana razina paraliziranosti se smanjila, no i dalje je upitno hoće li se Mamić uspjeti potpuno oporaviti.

Mamić se ozlijedio sedam i pol minuta prije kraja prvenstvenog susreta između domaće Albe i Triera. Hrvatski mediji objavili su da je Mamić pao na tlo pokušavajući blokirati protivničkog igrača, te da je glavom udario o parket.

Mamić je nakon pada nekoliko minuta ležao nepokretan, nije mogao micati rukama i nogama, ali je bio pri svijesti. Sreća je da je utakmicu pratio ravnatelj bolnice Marzahn, pa je Mamić u najkraćem mogućem roku prebačen helikopterom u bolnicu. Nakon dolaska u bolnicu Mamiću se poćeo vraćati osjet u desnoj ruci i lijevoj nozi, te je počeo micati prstima, piše hrvatski tisak.

Teška Mamićeva ozljeda jako je potresla igrače, pa utakmica nije nastavljena nakon prekida.

Hina