Cibona je očekivano pobijedila Zagreb u gradskom derbiju, u prvoj utakmici GYL. Obje momčadi krenule su u novu sezonu oslabljeni: Cibona bez Baždarića i Davisona, Zagreb bez Broylesa i Joška Garme. Početak utakmice ponudio je run&gun utakmicu, tako da je do poluvremena Cibona ubacila 8 od 11 trica, domaćini 3 od čak 14 pokušaja. No, zato su Zagrebaši bili bolji u ofenzivnom skoku (7 prema 3). Do 6. minute bio je egal (8:8), da bi tada serijom trica Vukovi napravili veću razliku. U drugoj četvrtini prednost je rasla, pa je tako već u 15. minuti bilo +16 (23:39). Oba su trenera dosta rotirala, tražeći raspoložene igrače i pravu petorku, održavajući na taj način visoki ritam igre. U nastavku je Cibona povećavala prednost, ali je u tom periodu imala dosta problema sa pick igrom.
Najveća razlika na utakmici zabilježena je u 33. minuti (+20, 58:78).

Trener Cibone Dražen Anzulović:\”Nisam zadovoljan prikazanom igrom. Na trenutke je to izgledalo onako kako bih htio, ali je bilo previše loših perioda da bih bio zadovoljan. Imali smo u prvom dijelu problema s protokom lopte i skokom, a u drugom sa pick igrom. No, najvažnije je da smo na startu ostvarili pobjedu.\”

Trener domaćina, Max Vučković kazao je: \”Osim voljnim momentom moje momčadi košarkaškom izvedbom nisam zadovoljan, pogotovo kod vanjskih igrača. Najvažnije je da su Tomaći i Papac, dva naša mlada i perspektivna igrača pokazala da mogu igrati dobru košarku.\”