Nakon dosta vremena, Cibona nije prvi favorit u finalu doigravanja A1 lige. Prva se igra u Jazinama, imaju ozljedama slomljenu Cibonu…

Zadrani su uvjereni da imaju prednost na centarskim pozicijama (Banić, Gečevski, Lalić): \”Teško će cibosi zaustaviti naše centre, osobito u Jazinama. Svjesni smo koliko je bitna prva utakmica, nakon koje će sve biti lakše. Prednost domaćeg terena katkad zna biti i teret. Pogotovo ako momčad nije dobro psihološki pripremljena\”. Isti komentar dao je i Branimir Longin:\”Koliko zna biti ugodno, toliko zna biti i tijesno u koži igrača Zadra. Kako se utakmica približava, napetost raste, igrači počinju osjećati pritisak. Jer, poraze od drugih suparnika će im oprostiti, ali poraz od Cibone ne. Kad izgubite od Cibone tuguje se najmanje dva dana. Ove je godine taj pritisak još veći jer svi misle da Cibona nije bila nikad slabija i da Zadar mora osvojiti naslov\”.

Nitko ne opovrgava pritisak na strani Zadra, pogotov ne ključni igrač domaćina, Banić:\”Istina je, pod pritiskom smo zbog ulaska u doigravanje s prvoga mjesta, no, pokazat ćemo da smo bolji od Cibone\”.

Momčadi su po snazi podjednake, no Jazine su adut Zadrana. Oni su, pak, sedam dana bez utakmice, a cibosi su u igračkom ritmu, očvrsnuli su kroz sve te teškoće s ozljedama i to bi im u prvoj utakmici mogla biti prednost. Zapravo, Cibona za pobjedu u Jazinama najveću priliku ima upravo danas. Osim domaćeg parketa, prednost Zadrana su i pokretljiviji centri, dok su cibosi jači na vanjskim pozicijama.
Utakmica je na rasporedu danas, s početkom u 18:45 (prijenos HTV2)