Na Gripama raspoloženi domaćini tricama su izrešetali Vukove te slavili u derbiju šestoga kola A-1 Ožujsko lige za prvaka s 90:85. Žute su predvodili Ukić (28), Oliver (25) i Oršulić (14). Najučinkovitiji u redovima Cibone bili su Popović (28) i Australac Smith (15).

Cibona je bolje otvorila utakmicu, ali Splićani su već u prvome poluvremenu napravili preokret i serijom 27-9 došli do 43:33 uoči poluvremena. Treća četvrtina donijela je i znatniju prednost Splićana, koji su imali i 14 koševa prednosti. U posljednju četvrtinu ušli su s plus osam (69:61). U te prve tri dionice Splićani su imali čak 67-postotnu učinkovitost (12-18) za tri poena.

U posljednjoj dionici Anzulović je pokušao pokrenuti svoju momčad igrom s niskom postavom, no Jusupovi igrači su finom kombinatornom igrom, s mnogo lijepih dodavanja, uspijevali sačuvati desetak koševa prednosti sve do tri i pol minute prije kraja.

Tada je uslijedio show Marka Popovića – prvo je tricom s osam metara smanjio zaostatak svoje momčadi na šest koševa (80:74), onda je asistirao Baderu i položio, a zatim je Cibonin Mađar iz slobodnih bacanja smanjio na 84:80. Međutim, ključni šut za tri poena, 50-ak sekundi prije kraja utakmice, Popoviću je iscurio, pa su gosti propustili priliku da dođu na minus jedan.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu, moglo je biti opasno za domaćine kad je Krstić pogodio tricu za 86:83 oko 25 sekundi prije kraja dvoboja, ali oni su s linije slobodnih bacanja sačuvali rezultatsku prednost.