U najvećem derbiju hrvatskog prvenstva Cibona je glatko dobila momočad Zadra sa 77:69.

Vukovi su dominirali prvim dijelom dvoboja, prednost je iznosila od 10 do 15 koševa razlike, a gosti su se trgnuli tek u posljednjih 10 minuta, kada su u jednom trenutku došli na minus 8. Ali to nije bilo dovoljno

U utakmicu 5. kola Anzulović je krenuo s najjačim snagama, s Popovićem i Vrankovićem među prvih pet. Upravo Pop i Joke donijeli veliku i nedostižnu prednost Ciboni. Prvu četvrtinu Pop je okončao s tri trice, a Joke s dvije za deset koševa prednosti (30:20). Do poluvremena je Cibona svoje vodstvo povisila na +16 (48:32).

Početkom nastavka Popović je tricom podigao Cibonino vodstvo na 51:32,da bi pred kraj treće četvrtine Juby Johnson vezao dvije trice i slobodna bacanja pa je rezultat uoči posljednjih 10 minuta bio 64:54. Sedam minuta prije kraja Zadar je došao na -9, ali trica Krstića te kasnije i jedno slobodno bacanje (tehnička klupi Zadra) ostavilo je 2 boda u Zagrebu (73:59).

Kod Cibone su najbolji bili Marko Popović i Josip Vranković, sa ubečanih 20 koševa, dok je Zadrana predvodio reprezentativac Marko Banić, koji je upisao 21 poen (uz šut 8/9) te devet skokova, dok je Juby Johnson dodao 14 koševa i sedam skokova.

Nakon pet kola u vodstvu su Cibona VIP i Zadar, koji imaju po četiri pobjede i jedan porazom, Zagreb ima 3 pobjede i dva poraza, Dubrovnik, Šibenka Dalmare i Split CO imaju po dvije pobjede i tri poraza, dok je na začelju Slavonski Brod s jednom pobjedom i četiri poraza.

5. kolo Ožujsko lige:

Cibona VIP – Zadar 77:69
Dubrovnik – Split CO 80:74
Zagreb – Zagorje Tehnobeton 98:90
Šibenka Dalmare – Slavonski Brod 93:74