Trener Cibone VIP, Dražen Anzulović:”Čestitam svojim igračima, odigrali smo odličnu utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme. drugi dio odigrali smo malo lošije, zbog prednosti koju smo stekli u prvih 20 minuta. Kada imaš +20, igrači samo čekaju kraj susreta, i dovedu sebe u, neću reći neizvjesnu završnicu, ali dozvolili su gostima da stvore neku nervozu u glavama mojih igrača.”
Novinare je zanimalo da li je ovo najboljo utakmica Cibone, te da je razlog dobre igre u prvih 20 minuta loša igra gostiju:”Nema najbolje utakmice, to ponavaljam svaki put. Što se tiče igre Partizana, mene ne zanima njihova igra, ali osobno ne mislim da je Vujošević kalkurirao u ovom susretu. Ne mislite valjda da je Vujošević bio opušten u prvih 20 minuta, da bi u drugih 20 želio pobjedu? Istaknuo bi večeras Žižića, koji jučer nije trenirao, primio je dvije boce infuzije i svaka mu čast na večerašnjoj igri i borbenosti koju je pružio. Ako odigramo utakmicu u Istanbulu kao prvih 20 minuta, vjerujem da možemo do pobjede u gostima.”

Iako je običaj da prvu izjavu da gostujući trener, Vujošević se priključio tek pred sam kraj pressice:”Jako loše naše prvo poluvrijeme, mi se nalazimo u nekoj fazi proizvodnje: imamo Steppa kojem je ovo tek druga utakmica u dresu Partizana, te 2 klinca (’86 i ’87 godište). Loša igra u duelu, loša obrana u kojoj se primi skoro 30 koševa u prvih 10 minuta. Cibona je odlično reagirala nakon poraza u Vršcu i od Grka kod kuće, te joj ja čestitam na pobjedi. Što se tiče Cibone u Europi, Estudiantes, Prokom i Cibona su vrlo izjednačene momčadi i to neće biti lagan posao bookmakerima.”

Da li je Paritizan jači nego lani, kada bi svi bili zdravi? “Nikako ne bi bio jači, jer je otišlo 6 igrača, koji su nosili igru prošle sezone. Stepp je došao prije 10ak dana, osovina momčadi je vrlo mlada i mislim da smo bili jači lani.”

Očekivalo se pitanje o Guroviću:” Nije me iznenadila odluka MUPa RH, niti je to razlog našeg poraza. Mislim da su to stvari koje se moraju prebroditi, kako unutar lige tako i van nje. Ne podržavam Veliku Hrvatsku, niti veliku Srbiju, niti veliku Albaniju… Čak i Veliku Britaniju ne podržavam previše jer je velika”.
Možete li Vi utjecati na Gurovića, da recimo prikrije tetovažu kada dolazi u RH:”Trener je i pedagog, da se sve pokušalo riješiti nekim dopisom ili upozorenjem, vjerujem da bi se to riješilo. Svi smo mi jednom rekli ili učinili nešto loše, ali kako to nije bilo u novinama nitko to ne zna. Trebali bi svi djelovati na riješavanju tih neugodnih situacija.”
Da li vjerujete da će Gurović doći u Zagreb u susretu EL:”To ne ovisi o mom vjerovanju, nadam se da će se sve riješiti na najbolji mogući način.”