Dva dana prije utakmice u Ateni, u Tornju je održana pressica na kojoj su nazočili trener Anzulović i branič Kus, uz već standardnog glasnogovornika Ivana Jurkovića. Zula je ukratko objasio važnost slijedeće utakmice:”
Nakon pobjede u Podgorici, cilj nam je bio odmoriti momčad jer nije lako igrati tešku utakmicu svaka tri dana. Štimac je još uvije van momčadi, ali je danas prvi put izašao na parket, te vjerujem da će tjedan ili dva opet biti u momčadi. Ostali su igrači OK, ali ovaj ritam “dvije utakmice tjedno” uništava momčad. AEK je puno opasniji i agresivniji nego ranije. U svakom slučaju, mi smo spremni na svaki zadatak, te se nadam prvoj gostujućoj pobjedi u Euroligi. Ta pobjeda bi nam praktički osigurala plasman mešu TOP16.”

I lani, kada je Cibona imala problema s pobjedama u gostima Kus je bio dio momčadi:”Sjećam se zadnje pobjede u Euroligi, kada smo pobijedili AEK prije svega zahvaljujuži odličnoj igri Zorana Planinića. Znamo što trebamo napraviti: čvrsta igra u obrani od samog početka. Jenkins je ključni igrač i moramo ga zaustaviti. Vjerujem da smo Scoonie i ja sposobni to učiniti. Imamo dobru pobjedničku seriju i moramo učiniti sve kako bi je nastavili.”

Utaklmica je na raspooredu u četvrtak (22.01.2004) s početkom u 20:10 uz prijenos na HTV3.