Zahvaljujući odličnoj igri u drugome poluvremenu košarkaši Cibone VIP su prvi put u GYL slavili u Širokom pobjedom u 13. kolu rezultatom 71:63 (22:14, 15:16, 14:27, 10:16)

Početak utakmice pripao je domaćinima koji je u 15. minuti imao ogromnih 13 poena prednosti (33:20). Prednost Široki može zahvaliti prije svega odličnoj igri u obrani i raspoloženom Džidiću. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 37:30.

Očito je Zula u svlačionici održao predavanje svim igračim i Cibona je napokon počela igrat kako treba. Rimac izvana te Golemca i Žižića pod košem su razbili domaćine.
Za samo 4 minute Cibona je došla do izjednačenja, te je tada i povela s, tricom Rimca, na 51:57 prednost. U 37. minuti Cibona je imala i 14 koševa (Golemcu i Rimcu priključio se i Krasić), ali je rezultat smanjen serijom slobodnjaka Pinjuha i Perkovića.

Na pressici Zula je rekao: “Nije lako rušiti tradicije. Naša je zadaća bila prekinuti tradiciju poraza u Širokom Brijegu u službenim utakmicama. Mi smo tešku utakmicu imali praktično 48 sati ranije. Jučer smo putovali iz Rima. Nismo imali vremena za treninge i to se odrazilo na igru u prvome poluvremenu. No, valja priznati da je Široki prvo poluvrijeme odigrao odlično. U nastavku smo zaigrali kako treba i u obrani i napadu i zasluženo pobijedili. Mi smo ovome trenutku kvalitetnija momčad od Širokog i ta kvaliteta je presudila.”

Uz Anzulovića, na pressici je bio i Bariša Krasić: “Prvo poluvrijeme odigrali smo loše i domaćin nas je kaznio. No, u nastavku smo se dobro posložili i u obrani i u napadu i zasluženo pobijedili.”

Trener Širokog, Vušković: “Počeli smo odlično. Međutim, Čolak i Perković vrlo brzo su zaradili po tri osobne i morao sam u igru poslati još nespremne Džidića i Šarliju. U nastavku utakmice smo popustili i Cibona nas je razbila. Mi ćemo sada morati rezultatu podrediti fizičko podizanje Šarlije, Džidića, ali i ostalih igrača kako bi razdoblje dobre igre od 20 produžili na 30 i više minuta.”

Kapetan Širokog Hercegtiska Damir Vujanović: “Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično. A onda nas je opet pratila ta crna rupa u našoj igri što su gosti iskoristili i zasluženo pobijedili. Ja im čestitam.”