Na konferenciji za novinare održanoj u Šibeniku izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Neven Spahija objavio je imena 17 igrača na koje računa na pripreme za Europsko prvenstvo u Švedskoj. Zbog ozljeda na popisu nema Nikole Vujčića i Emilija Kovačića, dok će Mate Skelin preskočiti pripreme u Rogli i turnir u Njemačkoj. Na Spahijinu popisu su ovi igrači: Damir Mulaomerović, Gordan Giriček, Zoran Planinić, Marko Popović, Roko Leni Ukić, Mario Stojić, Marino Baždarić, Davor Marcelić, Ivan Perinčić, Matej Mamić, Dalibor Bagarić, Mario Kasun, Nikola Prkačin, Andrija Žižić, Bruno Šundov, Mate Skelin i Sandro Nicević. Pripreme će se obaviti u roku od 45 dana, najprije prozivanjem u Zagrebu, zatim će momčad otputovati na Roglu te na turnire u Belgiju i Njemačku, da bi završne pripreme obavila u Poreču.
?Osnovni cilj u Švedskoj je izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Ateni. Međutim, čeka nas težak posao, jer uza SiCG i Grčku, koje su već u Ateni, mjesta ima samo za još tri reprezentacije!? rekao je Neven Spahija.
Spahija će okupiti reprezentativne kandidate u Zagrebu, 20. srpnja. U tri zagrebačka dana igrači će proći testiranja i nakon toga krenut će na visinske pripreme na Roglu. Do odlaska na Roglu u Zagreb bi trebali stići Dalibor Bagarić, Mario Kasun i Zoran Planinić koji trenutačnu igraju Ljetnu NBA ligu.

Spahija u prvom dijelu priprema neće moći koristiti usluge Mate Skelina koji je obolio od zaušnjaka, a baš je iz tog razloga pod stijeg pozvan Sandro Nicević. Nakon povratka s Rogle hrvatski će košarkaši započeti niz pokusnih utakmica, uključujući turnire u Belgiji, Njemačkoj i dvije utakmice sa Slovenijom u Istri. Spahija je u 45 dana priprema, zamislio 35 radnih dana uoči puta u Švedsku.