Danas smo svjedočili drugoj pobjedi Cibone VIP u Euroligi a mogla smo i trećoj ako se samo sjetimo susreta u Francuskoj koji je Cibona izgubila u zadnjim sekundama uz nekoliko vrlo čudnih odluka sudačke trojke. Večeras je Cibona odigrala odličnu obranu, kolektivno je pokazala kako se i s manjim proračunima može pobijediti u Europi moćnije klubove. U prvom kolu pao je AEK a sada je ista sudbina zadesila Efes Pilsen (64:56).

Danas je cijela momčad odigrala odlično. Vjerujemo da bi Cibona, u slučaju potpuno opravljenih Planinića i Rimca, do pobjede došla lakše. Ipak, igra koju smo večeras vidjeli daje nam vjeru da Cibona može među 16, a uz malo sreće (istina, malo je relativan pojam) možda i među četiri. Mance i Kus ubacili su 15 koševa, Mujezinović 12, Mamić 10. Uz to, Mujezinović je skočio 7 puta, Mamić 6, Prkačin 5, Kus i Mance po 4.
Ipak, Jaske je večerašnju pobjedu stavio već iza i naglasio je važnost susreta 5. kola GYL koji Cibona igra u subotu u uvijek vrućim Jazinama (subota, 26.10.2002, 17:30 HTV3). Vjerujemo kako Cibona neće ponoviti igru iz Ljubljane kada je Cibona izgubila s velikih 19 razlike(89:70, 3. kolo GYL) nakon pobjede nad AEKom u prvom kolu EL.