gira

Košarkaši Budućnosti pobjedom u Zagrebu protiv bezvoljnih Cibosa osvojili su važne, a možda i presudne bodove  na putu prema Final Fouru NLB lige u Ljubljani, na kojem, ne bude li većih iznenađenja u posljednjem kolu, Hrvatska neće imati predstavnika. Podgoričani su tako slavljem u Draženovom domu pretekli Zagreb CO, probili su se na četvrto mjesto ljestvice.

Cibosi su opet loše počeli susret,  već u prviih nekoliko minuta gosti iz Podgorice stigli do 7:2. No Vukovi su se tada još „čupali“, uz četiri poena Lalića sredinom prve čtvrtine bili na -1, a tada na scenu stupa glavni akter preokreta Dragičević.

Cibona je sličila na momčad bez glave i repa, što se odrazilo na rezultat pa su pred kraj poluvremena gubili 22 razlike. Poluvrijeme završava s vodstvom gostiju 48:28. Nadmoć gostiju u prvom dijelu pokazala je razlika u šutu, sjajnih 72 posto za Budućnost u odnosu na skromnih Ciboninih 40 posto, kao i skoku (17-10).

Nakon vrlo slabih prvih 20 minuta, domaća momčad se malo trgnula u nastavku utakmice. Uz jednu tricu Gordana Giričeka i dvije Vrbanca, pa koš i dodatno bacanje Ante Krapića, Cibosi su dvije minute do kraja treće četvrtine smanjili na 57:45, a nakon što se u posljednjih deset minuta ušlo sa 63:42 za goste, nova trica Vrbanca i poeni Zubčića pod obručem približili su Cibonu na 63:54 rano u zadnjoj dionici.

Tek u nastavku uspjeli su naši stići do šest poena minusa, 64:58 pet i pol minuta do kraja utakmice, ali u dva uzastopna napada griješe. Budućnost to koristi pa odlazi na nedostižnih deset poena prednosti i tu je priči bio kraj. Gosti su otišli kući s višestruko vrijednom pobjedom od 80:70.

Cibosi su imali samo dvojicu dvoznamekastih strijelaca, Vrbanca i Bogdanovića, s po 13 poena. Goste je s 25 poena predvodio Vladimir Dragičević, koji je dodao i šest skokova, dok je Marko Simonović ubilježio 17 poena i šest skokova. Spomenimo i osam poena, pet skokova i šest asistencija Marka Šćekića.

Cibona je opet poražena, 15. put u 25 kola i treći zaredom, a u utorak u posljednjem kolu gostuje kod Partizana, stoga je teško očekivati prekid crnog niza.

 

Autorica: Sonja Mihajlović