gira

Košarkaši Cibone na početku godine imaju vrlo neugodan ispit. U goste im u 13. kolu NLB lige dolazi momčad Hemofarma iz Vršca. Bit će to ujedno prvi nastup novog trenera Dražena Anzulovića koji je naslijedio Zdravka Radulovića, smijenjenog nakon potopa protiv Partizana (55:85).

 

Hemofarm je u regionalnoj ligi odlično krenuo, ali trenutno je u  kriznom razdoblju pa je nanizao nakoliko poraza. Nalazi se na osmoj poziciji NLB lige sa šest pobjeda i sedam poraza. Nedavno je prodao najboljeg igrača Milana Mačvana u Makabi, a pojačao se Mladenom Jeremićem iz FMP-a.

 

Momčad iz Vršca plasirala se u drugu fazu Eurokupa u kojoj se nalazi u istoj skupini sa zagrebačkom Cedevitom i ruskim UNIKS-om, a četvrta će vrlo vjerojatno biti španjolska Gran Canaria.

 

Podsjetimo, na otvaranju nove sezone regionalne NLB lige Cibona je u Vršcu izgubila od Hemofarma 80:86. Cibona je sjajno otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine je imala čak 16 koševa viška (26:10), međutim u drugoj dionici je prosula prednost i dopustila domaćinu da se vrati u dvoboj. U nastavku utakmice gledali smo ravnopravnu utakmicu u kojoj je Hemofarm manje griješio i na koncu došao do pobjede. Bojan Bogdanović, čiji je nastup u predstojećem ogledu upitan zbog ozljede koljena, u prvoj je utakmici zabio 29 koševa, Leon Radošević je dodao 14, a Rok Stipčević 13 koševa. Hemofarm su predvodili Milan Mačvan s 25 i Boris Savović s 15 koševa.

 

Autorica: S.M.