Game vs Hemofarm 55-57

Protivnik koji Cibonu očekuje u srijedu u 18 sati u dvorani Dražena Petrovića je vršački Hemofarm. Nimalo lagana zadaća za Cibose u prvom susretu u 2011. godini. To je škola košarke, educirani igrači s vrhunskim tehnikama. Sigurno da nam je uvijek teže igrati protiv takvih igrača koji imaju tehničko-taktičku bazu”, kaže Dražen Anzulović.

 

Hemofarmu je otišao odlični Milan Mačvan, a doveden je Mladen Jeremić. “Sigurno da će im Jeremić uz Šutala, Pavkovića i ostale donijeti još veći šuterski potencijal. Činjenica da nisu doveli igrača na istoj poziciji koju je igrao Mačvan znači da su promijenili koncepciju ekipe. U zadnje dvije utakmice Hemofarma koje sam gledao, Božović je više igrao na poziciji petice nego na poziciji četvorke, što je dosad uobičajeno igrao.”

 

No Zulu više od Vojvođana zanima njegova ekipa, kojoj novi kiks na domaćem parketu jednostavno nije opcija. “Uveli smo nekakve nove stvari za koje igrači kažu da prije nisu radili, zato me prije svega zanima reakcija nas kao ekipe. Strah me sada da ih ne bombardiram sa silnim informacijama, pokušavam nekim osnovnim principima promijeniti neke stvari. Moram reći da to zasad na nešto liči, ali isto tako imamo razdoblja kad nismo u mogućnosti držati razinu koju bi zahtijevala naša igra. Utakmica traje četrdeset minuta i sigurno da će biti oscilacija. Pokušat ćemo ih smanjiti, održati ritam i dobiti što bolju reakciju cijele ekipe u igri. Meni će biti satisfakcija ako vidim da je ekipa dala maksimum u tom trenutku, a sve drugo je stvar i određenog vremena.”

 

Anzulović u svom trenerskom debiju želi vidjeti što više ljudi na tribinama Draženova doma.

“Treba nam i taj šesti igrač, publika, koja je pokazala veliku privrženost Ciboni napunivši dvoranu protiv Partizana. Nadam se da ćemo i protiv Hemofarma imati podršku publike.”

 

Dodajmo na kraju da je Leon Radošević propustio trening u ponedjeljak zbog starih problema s leđima, no sve snimke su pokazale da je mehanički sve u redu. Bojan Bogdanović trenira u granicama svojih mogućnosti, ali u srijedu će igrati, to je njegova želja. CT Marina Rozića nije pokazao ozbiljne probleme, u nekakvih sedam dana trebao bi se priključiti kompletnom programu, dok su Sven Smajlagić i Mario Filipović izvan stroja idućih desetak dana.