Na otvaranju drugog kruga prvenstva, kadeti Cibone slavili su u Domu košarke Cedevita nakon produžetaka.

U sklopu 10. kola Prvenstva Hrvatske, kadeti Cibone upisali su svoju desetu pobjedu, ovaj put protiv Cedevite nakon produžetaka rezultatom 67-69. 

Luka Kralj, trener Cibone, odlučio se krenuti u utakmicu s petorkom, Lovro Šimundža, Jere Jakić, Borna Katanović, Matej Crnogorac, Matija Bačani. Na drugoj strani, Nenad Kukić, trener KK Cedevita, poslao je petorku Roko Grašo, Tonko Škugor, Ardian Seba, Zvonimir Dujaković, Niko Pavković.

Bila je to jedna izjednačena utakmica iako je Cibona većim dijelom iste držala prednost. Kroz prvu četvrtinu Cibona je u nekoliko navrata stjecala prednost od dva posjeda, Cedevita bi se vraćala, a onda Jere jakić tricom povisuje na +6 (16-22). U drugoj četvrtini Cedevita je podignula koncentraciju u obrani i to je rezultiralo s nešto manje poena, pa se na odmor s 31-35 za Cibonu. Treća četvrtina gotovo je bila preslika druge, vidjeli smo samo 21 poen i u zadnjih deset minuta ulazi se s 41-46.

Četvrta četvrtina bila je prava drama, Cibona je odlično otvorila te povela s osam razlike (41-49), ali onda slijedi serija domaćina 12-2 za preokret i 53-51 na semaforu. Cedevita je u posljednju minutu utakmice ušla s tri poena prednosti, ali onda se u posljednjem napadu ukazao Borna Katanović koji donosi produžetak. U produžetku se igralo koš za koš, Petar Zrilić je slobodnim bacanjem 30 sekundi prije kraja donio domaćinu prednost 67-66, 13 sekundi prije kraja potom je odgovorio Borna Katanović koji tricom Ciboni donosi prednost, dok je na drugoj strani Roko Grašo promašio šut za drugi produžetak. Cibona je tako i nakon deset utakmica ostala jedina neporažena momčad u prvenstvu.

‘Još jedna sjajna pobjeda, ovaj put u produžetku protiv Cedevite koja je odigrala sjajnu utakmicu. Cijelu utakmicu smo više manje kontrolirali, da bi na kraju to sve skoro palo u vodu. Propustili smo nekoliko situacija, i doveli smo se u minus, ali ovo je ono što njih čini boljima, i što će ih učiniti pravim igračima u budućnosti za još veće razine. Savršen karakter, još jedna pobjeda, sretan sam, čestitam dečkima, ali i Cedeviti te im želim sve najbolje u nastavku.’ – rekao je trener Kralj po završetku.