Cibosi izborili polufinale kupa Krešimir Ćosić nakon zanimljive utakmice protiv KK Kvarnera 2010

U otvaranju završnice kupa Cibonu je dočekala iznenađujuće zanimljiva i napeta utakmica protiv Kvarnera koji je pružio jako dobar otpor u prvom poluvremenu. Pobjednika je odlučila serija Cibone na otvaranju drugog poluvremena i Vukovi su potom mirno utakmicu priveli kraju te se plasirali po 32. put u među četiri najbolje ekipe u Kupu.  

Dino Repeša odlučio je prvu utakmicu kupa započeti petorkom: Krešimir Radovčić, Domagoj Vuković, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović i Ivan Majcunić, dok se trener Kvarnera, Branimir Pavić odlučio za petorku: Marijan Čakarun, Šime Lovre Lisica, Dominik Zelanto, Toni Jelenković i Siniša Štemberger.

Obje momčadi u utakmicu ulaze sporijim tempom, no s obzirom na omjer snaga, Kvarner je odigrao jako dobru četvrtinu.  Repeša je pokušao iskoristiti prednost visine svoje ekipe igrajući s dva centra, Vuković i Bundović, što je funkcioniralo. Cibona se mučila sa šutom za tri poena, ali je dominacijom u reketu uspjela utakmicu držati u egalu. S druge strane, Kvarner je uspio iznenaditi solidnim šutom i širinom rotacije. U zadnjoj sekundi prve četvrtine Toni Jelenković zabija tricu i dovodi Kvarner u prednost, 20-19.

Igra u početku druge četvrtine nije se puno razlikovala od one u prvoj. Tek nakon dvije minute igre Kvarner postiže je prvi koš i povećava prednost. Četiri minute prije kraja četvrtine Cibona poteže i uspijeva stići Kvarner, a Bundović zabija tricu vodstvo 29-30. Ostatak prvog poluvremena Vukovi polagano nameću svoju igru i na poluvrijeme odlaze s četiri poena razlike, 31-35. 

Nakon odmora Cibosi ulaze jako u treću četvrtinu. Osam poena Radovčića i dva Vukovića odvode Cibonu na +14, najveću prednost do sada. Kvarner prve poene postiže iz bacanja te prekida niz Cibone. Nakon toga sve se okreće u korist Cibosa, koji pokazuju svoju nadmoć i kvalitetu. Čvršćom obranom i odlučnijom igrom u napadu odlaze na +20.  Istaknuo se Radovčić zabivši čak 11 poena, a četvrtina završava rezultatom 42-62.

Cibona u zadnju četvrtinu ulazi opuštenije i Kvarner s par uzastopnih koševa smanjuje razliku, ali ne za dugo. Perasović svojom energijom i uz odličan ofenzivni skok zabija 14 poena i sigurno zatvara utakmicu. Na kraju utakmica završava sigurnom pobjedom Cibone rezultatom 67-82.

‘Čestitao bih prije svega ekipi Kvarnera na stvarno dobro pruženom otporu i odličnoj utakmici. Mi smo malo nervozno otvorili utakmicu, ali kako je vrijeme odmicalo, adaptirali smo se i na kraju mirno sve priveli kraju te zasluženo pobijedili.’ – rekao je Filip Bundović po završetku utakmice.

‘Čestitam svojim dečkima na prolasku u polufinale, nije bilo lagano što je prvo poluvrijeme i pokazalo. Međutim, u drugom poluvremenu smo puno bolje zaigrali, posebno u obrani, i već na početku smo napravili tu ključnu seriju koja je presudila na kraju utakmicu.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona po završetku.

KK Kvarner 2010 – Toni Jelenković (27), Marijan Čakarun (14), Dominik Zelanto (8), Danijel Vujasinović (7), Lovre Šime Lisica (6), Siniša Štemberger (5), Paolo Marinelli, Roko Delpin, Luka Vucić, Vito Smojver, Matej Kostić, Marin Đugum.

Cibona: Krešimir Radovčić (28), Ivan Perasović (20), Domagoj Vuković (17), Filip Bundović (9), Aleksandar Aranitović (6), Ivan Majcunić (2), Filip Ferderber, Zvonimir Kujundžić, Josip Krizmanić, Matej Crnogorac.

 

PHOTO: Ivica Čavka/KK Split